latinica  ћирилица
29/09/2024 |  10:37 | Autor: RTRS

Savić: Želimo zdrave razvojne projekte na Majevici

Kandidat SDS-a za načelnika Lopara Rado Savić izjavio je Srni da su njegovi prioriteti sada i u narednim godinama zdravi razvojni projekti u oblasti poljoprivrede, turizma, privrede, kao i da se osnaži i proširi saradnja ove opštine sa dijasporom.
Rado Savić - Foto: SRNA
Rado SavićFoto: SRNA

- Prioritet je i da se ne dozvoli otvaranje rudnika litijuma na području Lopara, jer onda svi drugi planovi padaju u vodu - naglasio je Savić.

Od važnih projekata za Lopare on je izdvojio izgradnju vodovoda i napomenuo da, dok ovaj problem ne bude riješen i projekat završen, neće raditi druge projekte.

- Tu je i izgradnja zaobilaznice oko Lopara, gdje je do sada izdata djelimična građevinska dozvola, jer je ostao neriješen mali dio imovinskopravnih odnosa, i to bi trebalo biti riješeno za mjesec do dva - naveo je Savić.

On je dodao da velike nade polaže u izletničko-turistički kompleks "Busija", koji već dobija obrise značajnog turističkog centra.

- Fokusirani smo i na rad sa mladima, podržavaćemo i dalje sve od predškolskog obrazovanja, preko nabavke udžbenika i plaćenog prevoza za učenike osnovnih i srednjih škola do stipendiranja studenata sa područja naše opštine - rekao je Savić.

U oblasti sporta on očekuje, prije svega, da Fudbalski klub "Majevica" uđe u viši rang takmičenja.

- Do tada se užurbano radi na pripremi infrastrukture, jer su za dobro takmičenje potrebni dobri uslovi, a oni se polako stvaraju u Loparama - ocijenio je Savić.

Prema njegovim riječima, prostora za rad i razvoj ima mnogo i dobrodošli su svi koji žele da daju doprinos tome.