latinica  ћирилица
29/09/2024 |  21:17 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Grujičićeva podržala Lazića za gradonačelnika i šansu za Semberiju

Čuveni srpski neurohirurg Danica Grujičić podržala je večeras kandidata SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajla Lazića sa kojim, kako je istakla, Semberija ima veliku šansu.
Mikajlo Lazić i Danica Grujičić - Foto: SRNA
Mikajlo Lazić i Danica GrujičićFoto: SRNA

- Semberija ima veliku šansu i moja molba je da glasate za mog kolegu Lazića - poručila je Grujičićeva, koja je večeras u Dvorovima kod Bijeljine, zajedno sa brojnim mještanima, prisustovala Lazićevom predstavljanju plana razvoja za Banju "Dvorovi".

Ona smatra da će zdravstvo imati posebno mjesto tokom Lazićevog mandata, ako bude izabran, a kaže da se iskreno nada da hoće.

- Riječ je čoveku koji je pomogao mnogoj djeci i mnogim porodicama, i to niko ne treba da zaboravi, jer ljudi kao što je Mikajlo Lazić ne brinu samo o pacijentima, nego o cijeloj društvenoj zajednici - poručila je Grujičićeva.

Govoreći o Banji "Dvorovi", ona je navela da je šteta što se do sada nije izgradila i da joj je žao što je neko ko je bio za to zadužen propustio 20 miliona KM sa kojima se već nešto moglo uraditi.

Grujičićeva je izrazila uvjerenje da će, ako Lazić dobije podršku mještana Dvorova, ovo naselje vrlo brzo biti turistički centar.

S obzirom na to da je kao ljekar godinama obavljala preglede i kontrole pacijenata u Banji "Dvorovi", bivši ministar zdravlja Srbije je istakla da je potencijal Banje ogroman.

- Vi imate šansu da napravite u ovom dijelu Balkana ne samo centar za rehabilitaciju, nego centar za odmor i rehabilitaciju cijelog organizma. Imate sjajan izvor vode, 75 stepeni, sastav vode je takav da mogu da se liječe ne samo reumatološke bolesti nego i određena neurološka stanja - rekla je Grujičićeva.

Prema njenim riječima, Banja ima sjajan tim fizijatara i sjajan sestrinski tim, a njenim uređenjem i mještani koji proizvode hranu moći će da je prodaju, otvoriće se nova radna mjesta u ugostiteljstvu, kao i za medicinske radnike i mlade ljekare, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.