latinica  ћирилица
30/09/2024 |  11:31 ⇒ 12:30 | Autor: SRNA

Kraljević: Prioritet - zapošljavanje građana i završetak započetih projekata

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Vlasenica Miroslav Kraljević vjeruje da će dobiti povjerenje građana i u novom mandatu obezbijediti dalji napredak ove lokalne zajednice obezbjeđivanjem novih radnih mjesta i realizacijom prioritetnih projekata, među kojima su završetak izgradnje Sabornog hrama posvećenog Svetoj Trojici i studentskog doma.
Miroslav Kraljević - Foto: SRNA
Miroslav KraljevićFoto: SRNA

Kraljević je rekao Srni da će nastaviti ulaganje u obrazovanje dodjelom stipendija, te izdvajanje za mlade, podsticanje pronatalitetne politike, ulaganje u razvoj poljoprivrede i turizma.

On je poručio da će sačuvati sela i povezati ih sa centrom izgradnjom putne infrastrukture, podsjećajući da je urađeno više od 50 kilometara lokalnih puteva.

Kraljević je rekao da će se boriti za dobrobit svih građana unapređenjem poslovnog i investicionog okruženja i dodao da podjednako brine o svim kategorijama stanovnika - penzionerima, ratnim vojnim invalidima, a posebno ranjivim kategorijama.

- U blizini osnovne škole i predškolske ustanove počela je izgradnja dječijeg igrališta koje će biti uređeno u skladu sa najvišim standardima. Planiramo rekonstrukciju i uređenje boračkog groblja, izgradnju zatvorene pijace-tržnice, centralne garaže, te putne i komunalne infrastrukture - istakao je Kraljević.

Prema njegovim riječima, u Vlasenici se trenutno punim kapacitetom radi na putnoj infrastrukturi, naročito u ruralnim područjima, te na uređenju elektromreže, sportske infrastrukture, društvenim sadržajima i unapređenju turističke ponude, a u toku je i izgradnja kardio staze uz magistralni put Vlasenica-Han Pijesak.

Kraljević je naglasio da je tokom njegovog mandata načelnika Vlasenice, između ostalog, u naselju Toplik izgrađena zgrada za porodice iz kategorije izbjeglih i raseljenih, potom ponos Vlasenice-Trg srpskih boraca, kružna raskrsnica, zgrada Policijske stanice, Vatrogasni dom, sanirana je zgrada Opštinske uprave, a kruna svega je Ski-centar "Igrišta".

On je naveo da veliki potencijal za razvoj zdravstva predstavlja treći objekat - južno krilo Doma zdravlja, nekadašnja bolnica i ratna bolnica koja je pogodna za rekonstrukciju i adaptaciju u Domu za stara lica.

- Opština Vlasenica napreduje dugi niz godina, ali taj napredak nije došao preko noći, već uz mnogo rada i truda. Kada sam 2016. godine izabran za načelnika, mnoga preduzeća su bila "potopljena". Da se stabilizuju i dođu na nulu bilo nam je potrebno šest godina. Danas sa zadovoljstvom mogu reći da posluju pozitivno - rekao je Kraljević.

On je naglasio da, s obzirom na to da se Vlasenica svrstava u red nerazvijenih opština i da raspolaže skromnim budžetom, sve što su do sada realizovali ne bi bilo moguće bez podrške republičkih institucija, predsjednika i Vlade Republike Srpske.

Kraljević je istakao da Opštinska uprava ima neizmjernu podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika, te izuzetnu saradnju sa resornim ministarstvima.