latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:10 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

NPS za bolje uslove u školama i inovacije u nastavi

Kandidat Narodne partije Srpske /NPS/ za odbornika u Skupštini grada Prijedora Sanja Munjiza izjavila je danas da će se boriti za bolje uslove za rad u školama, odnosno za adaptaciju, obnovu i dogradnju školskih objekata, budući da dolazi iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.
NPS - Sanja Munjiza i Danijela Dronjak - Foto: SRNA
NPS - Sanja Munjiza i Danijela DronjakFoto: SRNA

Ona smatra da je važno početi polako potiskivati tradicionalnu nastavu i uvoditi modernu inovativnim pristupima i tehnologijama.

- Zbog velikog broja mladih ljudi koji odlaze i velike stope nezaposlenosti, bilo bi potrebno usaglastiti tržište rada sa obrazovnim sistemom kako bi se ta djeca, kad završe školovanje, što prije mogla zaposliti - rekla je Munjiza na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Kandidat NPS-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Danijela Dronjak izjavila je da će se zalagati za veća sredstva kada su u pitanju pronatalitetne mjere, za uvođenje nove budžetske stavke iz koje bi se sufinansirala kupovina seoskih imanja za mlade i mlade bračne parove koji žele da žive na selu, a za one koji već žive da se dovoljno finansijski osnaže kako bi i dalje ostali na svojim imanjima.

- Posebnu pažnju posvetiću majkama koje su rodile troje i više djece, uvesti grant iz kojeg bi jednokratno pomogli majkama. Postojoće pronatalitetne mjere treba finansijski povećati kako bi obuhvat onih koji ih koriste bio veći - rekla je Dronjak.

Ona je dodala da bi na primarnom zdravstvenom nivou trebalo formirati centar za reproduktivno zdravlje, te najavila da će, ako dobije povjerenje građana, odborničku naknadu dati socijalno-humanitarnim organizacijama.