latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:30 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Grebić: Nakon politikantstva i stagnacije vrijeme je za odgovoran rad

Odbornički kandidat SNSD-a u Bijeljini Željko Grebić poručio je danas da je, nakon četiri godine politikantstva i stagnacije, vrijeme da se odgovorno radi u gradskoj upravi i da je neophodna veća uključenost građana u proces donošenja odluka.
Željko Grebić - Foto: Ustupljena fotografija
Željko GrebićFoto: Ustupljena fotografija

- Za lokalnu politiku bitno je rješavanje pitanja komunalne infrastrukture, unapređenje života građana, čiste ulice, čist vazduh. Nema potrebe da se konstantno ulazi u sukobe, trebalo bi da počnemo da radimo, jer građani plaćaju nas, a ne mi njih - rekao je Grebić.

On je istakao da je dijalog sa građanima ključan za rješavanje problema i da Gradska uprava treba da se otvori prema građanima, a jedan od načina za to je da se u gradskoj upravi otvori kancelarija u kojoj bi svaki od odbornika dežurao jedan dan kako bi građani imali kome da se obrate.

- Statistika realizacije odborničkih inicijativa u Bijeljini je poražavajuća. Te se inicijative praktično ignorišu, a moj cilj kao odbornika biće da inicijative odbornika i savjeta mjesnih zajednica budu obavezujuće za Gradsku upravu i da se moraju realizovati - naveo je Grebić.

Govoreći o viziji Bijeljine u naredne četiri godine, Grebić je rekao da su prioritet timski i kontinuiran rad, kao i konkretni rezultati, uz ocjenu da se narod zasitio prepucavanja i prazne priče.