latinica  ћирилица
30/09/2024 |  12:45 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Mekinjić: Poboljšanje pronatalitetnih mjera prioritet je DNS-a

Povećanje naknade za svako rođeno dijete i veća izdvajanja za višečlane porodice u Gradišci prioritet su DNS-a, rekao je za Srnu nosilac odborničke liste za gradsku Skupštinu ove stranke Slavko Mekinjić, te naveo da je očuvanje prorodice kao temelja društva, ključna tačka u programu DNS-a.
DNS - Foto: ilustracija
DNSFoto: ilustracija

- Zajedno sa koalicionim partnerima treba da pronađemo način da proširimo kapacitete postojećih i izgradimo nove vrtiće, da bi svako dijete imalo mjesto u predškolskim ustanovama - poručio je Mekinjić.

Kaže da je potrebno izdvojiti sredstva za nabavku udžbenika za učenike od petog do devetog razreda kao i pružiti dodatnu finansijsku podršku višečlanim porodicama.

- Finansiranjem i stipendiranjem učenika iz višečlanih porodica dajemo podršku u budućnosti. Na ovaj način podstičemo pronatalitetnu politiku - rekao je Mekinjić.

On kaže da se DNS čvrsto zalaže za očuvanje kulture i tradicije srpskog naroda, kao i ćirilice, te će predložiti podsticaje za one privrednike koji ćirilicu koriste prilikom isticanja naziva preduzeća na poslovnim objektima.

- Kada je riječ o privredi, DNS će posvetiti mnogo pažnje malim i srednjim preduzećima kojima ćemo dati podršku jer Gradiška ima povoljan geografski položaj i nadamo se da će i novoizgrađeni most preko Save poboljšati privredni ambijent - zaključio je Mekinjić.

DNS u Gradišci na Lokalne izbore izlazi sa punom listom od 35 kandidata za odbornike, a na listi za gradonačelnika, zajedno sa još pet stranaka, podržali su kandidata SNSD-a Zorana Adžića.