latinica  ћирилица
30/09/2024 |  13:28 | Autor: RTRS

Јokić: Nakon odluke Ustavnog suda jasno je da je Banjaluka zapala u institucionalnu krizu

Kandidat za odbornika Skupštine grada Banjaluka na listi Banjaluka zove Aleksandar Јokić poručio je da nakon odluke Ustavnog suda Republike Srpske da je nezakonit Pravilnik o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima, jasno je da je Banjaluka zapala u institucionalnu krizu.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

- Sve prethodne vlasti u Banjaluci su imale zajedničko da ne poštuju zakone, ne poštuju i slabe institucije. Već je ranije Ustavni sud utvrdio da su izmjene Regulacionog plana prethodne vlasti bile nezakonite, a taj način rada prigrlila je i ova vlast. Mnoge druge nezakonite odluke i odluke lišene svijesti o javnom interesu, izglasane su od strane skupštinske većine u Banjaluci - naveo je Јokić.

Zato se kao kandidat za Skupštinu grada Banjaluka na listi Banjaluka zove, zajedno sa Sašom Lazićem Medom i ostalim kandidatima, dodaje Јokić, zalaže za rigorozno poštovanje načela zakonitosti prilikom donošenja odluka u Skupštini Grada, vođenje računa o javnom interesu prilikom donošenja odluka, te za jačanje i depolitizaciju gradskih institucija.

- To moraju biti primarni ciljevi ako želimo da naš grad vratimo građanima i da on ponovo bude mjesto za porodični život - dodao je on.

Јokić dodaje da se sve druge teme i sva druga pitanja ispravno i dugoročno mogu riješiti samo unutar ovako postavljenog okvira djelovanja.

- U protivnom će to biti nezakonita, politički podobna, trenutna rješenja aktuelnih vlasti, bez obzira na potrebe i želje građana - zaključio je Јokić.