latinica  ћирилица
30/09/2024 |  15:31 | Autor: RTRS

Dragičević: Zašto investitori zaobilaze Banjaluku?

Ako su manje opštine u okolini Banjaluke uspjele privući investitore i pokrenuti proizvodne pogone onda je to moguće uraditi i u našem gradu ukoliko za to postoji iskrena volja, rekao je Aleksandar Dragičević, kandidat za odbornika SDS-a Banjaluka.
Aleksandar Dragičević - Foto: Ustupljena fotografija
Aleksandar DragičevićFoto: Ustupljena fotografija

On navodi da mora postojati razlog zbog čega su sve značajne investicije zaobišle Banjaluku.

- Banjaluka ima prirodne resurse, obrazovane ljude i strateški položaj, ali za privlačenje investicija je potrebna politička volja i konkretan plan, a toga nije bilo dovoljno. Banjaluka se od nekadašnjeg regionalnog centra industrije pretvorila u grad u kojem dominiraju kladionice. To nije put prosperiteta - rekao je Dragičević.

On navodi da će fokus njegovog djelovanja biti investicije, ističući da je spreman iskoristiti svoje međunarodne kontakte da otvori vrata za investitore i promoviše Banjaluku kao odredište za ulaganja.

- Kao karijerni diplomata i bivši ambasador s dugogodišnjim iskustvom u radu s međunarodnim partnerima, svjestan sam potencijala koji Banjaluka ima. Moji kontakti širom svijeta mogu biti ključni u dovođenju ozbiljnih investitora koji bi naš grad pretvorili u centar inovacija i privrednog rasta - ističe Dragičević.

Poručuje da svaka nova fabrika, svaki novi tehnološki centar znači manje iseljavanja i više nade za naše društvo.