latinica  ћирилица
30/09/2024 |  18:08 | Autor: SRNA

Dodik: Očekujem pobjedu u Ljubinju

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da očekuje da će kandidat ove stranke za načelnika opštine Ljubinje Božidar Ćuzulan i odbornička lista pobijediti na lokalnim izborima kako bi konačno Ljubinje moglo da ima dobru konekciju sa republičkim institucijama.
Dodik u Ljubinju - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Dodik u LjubinjuFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Opštine u kojima je na vlasti SNSD pokazuju značajne rezultate - rekao je Dodik uoči tribine SNSD-a u Ljubinju.

On je dodao da je ovdašnjim ljudima poznato da je Nevesinje prije osam godina bilo u teškoj socijalnoj, komunalnoj, infrastrukturnoj situaciji, a da su uspjeli da to poprave.

- Danas nam je potreban naš načelnik ovdje i naša većina da možemo da radimo. Ovdje smo imali vlast koja je ignorisala republičke institucije i nije pokazivala inicijativu u tom pogledu. Uvijek su pokušavali da naprave predstavu kako Republika neće, a oni ništa nisu pokušavali da naprave na način kako je to predviđeno . rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ljubinje Božidar Ćuzulan izjavio je da će, ako dobije povjerenje građana, prioritet u radu biti porodica, mladi i infrastruktura.

Ćuzulan je rekao da će raditi na tome da makar jedan roditelj u višečlanim porodicama, sa četvoro i više djece, dobije zaposlenje, što bi uz podršku koju daje Vlada Srpske ovim porodicama bilo dovoljno za normalno funkcionisanje.

- Radićemo na tome da ponudimo našim mladim ljudima, koji sada odlaze iz Ljubinja, jednu stambenu jedinicu koju ćemo finansirati putem Vlade Republike Srpske i da tako zadržimo naše mlade bračne parove, jer danas dolazi u pitanje opstanak srednje škole i ostalih opštinskih institucija, a time bi u pitanje došao i opstanak Ljubinja - rekao je Ćuzulan.

On je dodao da će se raditi na rješavanju problema vodovoda u ovoj opštini, odnosno da će u saradnji sa Vladom Srpske raditi na projektu promjene azbestnih cijevi.

Na centralnoj tribini predstavljeni su kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Ljubinje i kandidat SNSD-a za načelnika opštine.