latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:20 ⇒ 13:04 | Autor: banjaluka.net

Đajić: Hvala predsjedniku Dodiku za podršku banjalučkim penzionerima (VIDEO)

Veliko hvala predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je svojom uplatom od 500.000 KM "premostio" troškove prevoznicima u Banjaluci i tako omogućio da se penzioneri besplatno voze banjalučkim autobusima, a nakon toga "natjerao" Draška Stanivukovića da izmiri obaveze iz prošle godine i da se nastavi besplatan prevoz penzionera, poručio je Vlado Đajić, predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a i nosilac liste ove partije za Skupštinu grada Banjaluka.
Vlado Đajić - Foto: SRNA
Vlado ĐajićFoto: SRNA

Đajić je naglasio da su penzioneri udarili temelje Banjaluke i da zaslužuju svu pažnju društva, rukovodstva Grada i Republike Srpske.

- Smatramo da penzoneri pored besplatnog prevoza, koji im se nikad ne smije oduzeti i moraju trajno imati i druge povlastice, naročito penzioneri sa najnižim primanjima, u smislu refundiranja nekih lijekova koji nisu na listi i raznih donacija za praznike, kao što su Nova Godina, Božić i Vaskrs. Istovremeno, penzioneri zaslužuju mali znak pažnje u smislu da se naprave ugovori sa određenim restoranima i da penzioneri koji imaju manja primanja mogu imati besplatnu proslavu rođendana za sebe i svog partnera - dodao je Đajić.

Đajić se na kraju zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što, kako ističe, nije dozvoli da banjalučki penzoineri ostanu bez besplatnog gradskog prevoza.