latinica  ћирилица
01/10/2024 |  11:28 | Autor: ATV

Grbić: Stanivuković 2020. godine prevario SDS

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Slavko Grbić otkrio je kako je PDP-ov Draško Stanivuković koji je na lokalnim izborima 2020. godine bio kandidat za gradonačelnika Banjaluke prevario SDS.
Slavko Grbić - Foto: SRNA
Slavko GrbićFoto: SRNA

Grbić je podsjetio da je te 2020. godine SDS u izbore ušao sa vlastitim kandidatom za poziciju gradonačelnika, ali da su odlučili da podršku ipak daju Drašku Stanivukoviću.

- Stanivuković dobija podršku svih opozicionih partija za kandidaturu za gradonačelnika. SDS sa mnom na čelu u tom momentu prihvata tu odluku i združenim snagama planiramo ući u izbornu pobjedu koja se i desila. SDS je spreman na žrtvu i prihvata tu žrtvu svjestan da će imati manji broj odbornika i da će umanjiti svoj politički kapacitet u Banjaluci - kaže Grbić.

Napominje da je SDS bio svjestan toga i da je zbog toga formirana komisija koja je započela pregovore sa PDP-om.

- Formira se dokument koji podrazumijeva obaveze budućeg gradonačelnika prema SDS-u. Taj sporazum se sastavlja, potpisuje i on predstavlja temelj na kojem gradimo svoju sigurnost za momenat kada gradonačelnik postane Draško Stanivuković. Izbori su se desili, Draško je pobijedio, svi smo srećni - priča Grbić.

Tu se, kaže, počinje dešavati nešto neobično.

- Draško poziva svoje posmatrače da dođu u što većem broju, da napuste biračka mjesta i da dođu na proslavu na Trgu Krajine. U tom momentu dešavaju se neobične stvari da na mnogim biračkim mjestima SDS rapidno gubi glasove i u budućem pregledu vidimo da smo na nekim mjestima jako neobično izgubili glasove - kaže on.

Grbić kaže da su sve to dokumentovali i priložili CIK-u.

- CIK nije imao volje i snage da pregleda, da ponovo otvara vreću i da pregleda ovaj izborni rezultat. Kao rezultat svega toga desilo se da je SDS u toj zajedničkoj borbi izgubio najmanje jednog odbornika - priča Grbić.

Kaže da su nakon izbora očekivali da će Draško Stanivuković, kao predvodnik opozicionih snaga, biti neko sa kim će usko sarađivati i koji će u konačnosti ispoštovati potpisani sporazum

- Od toga se ništa nije desilo. Prvi su ga napuštali njegovi najbliži - Trivićeva, Vukanović, Medo a na koncu i SDS. Mi smo jako ogorčeni na njegovo ponašanje gdje nije ispoštovao nijedno slovo potpisanog sporazuma i kao rezultata velikog nezadovoljstva odlučili smo da ne damo podršku za ove lokalne izbore Drašku Stanivukoviću već smo je dali Јeleni Trivić - zaključio je Grbić.