latinica  ћирилица
01/10/2024 |  22:00 ⇒ 22:17 | Autor: SRNA

Јavor: Pitanje osnivanja opštine Omarska riješiti zajedničkim snagama

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Јavor izjavio je večeras da se nije odustalo od osnivanja opštine Omarska i da očekuje da će to pitanje biti riješeno zajedničkim snagama, s obzirom na to da su podršku tome dali svi predsjednici političkih partija koje su dolazili u Omarsku.
SNSD tribina, Omarska - Foto: SRNA
SNSD tribina, OmarskaFoto: SRNA

Јavor je rekao da će biti rješavana i pitanja asfaltiranja i izradnje kanalizacione mreže o čijoj realizaciji je ranije razgovarano sa mještanima Omarske.

- Kanalizaciona mreža je veliki projekat koji ćemo rješavati fazno, a za prvu fazu izgradnje vrijednu milion KM narednih dana biće raspisan tender, nakon čega ćemo odmah ući u radove - rekao je Јavor u Omarskoj, gdje je večeras održana predizborna tribina SNSD-a.

On je naveo da će uskoro biti raspisan i tender za nastavak izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom travom vrijednosti 175.000 KM, te istakao odličnu saradnju sa tamošnjim fudbalskim klubom.

- Pored dva miliona KM koje smo dobili sa republičkog nivoa vlasti za izgradnju sportske dvorane u Omarskoj, dobili smo i dodatnih 500.000 KM od Kabineta predsjednika Republike Srpske za opremanje unutrašnjosti dvorane, tako da nam ostaje samo vanjsko uređenje i dvorana će biti u cjelosti završena - rekao je Јavor.

On je dodao da rado dolazi u Omarsku gdje je sa vrijednim domaćinima otvoreno razgovara o svim pitanjima i problemima koje treba rješavati u narednom periodu i to zajedničkim snagama.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Prijedora Јovana Timarac Gačić, koja je iz Omarske, rekla je da će se u gradskoj Skupštini zalagati za interese Omarske i njenih mještana.

- Omarska već 16 godina nema odbornika iz SNSD-a, tako da smatram da je konačno došlo vrijeme da ima svog odbornika iz najveće i najjače partije - rekla je Gačićeva.

Kandidat za odbornika Milenko Vujković istakao je da Omarska ima veliki privredni potencijal, a blizina budućeg auto-puta, Prijedora i Banjaluke daju joj velike razvoje šanse.

Na večerašnjoj tribini u Omarskoj predstavljeni su i ostali kandidati sa liste odbornika za Skupštinu grada Prijedora.