latinica  ћирилица
02/10/2024 |  11:11 ⇒ 11:11 | Autor: SRNA

Ćosović: SDS ponovo napada institucije Srpske - meta policija i MUP

Zahvaljujući poltronskoj i kvislinškoj politici lokalnih funkcionera SDS-a, Istočna Ilidža je opet poligon napada na najvažnije institucije Republike Srpske, a nakon neuspješnih pokušaja diskreditacije zdravstvenog sistema nova meta je Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija Republike Srpske, izjavio je šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović.
Vladimir Ćosović - Foto: SRNA
Vladimir ĆosovićFoto: SRNA

- Poslanik SDS-a i načelnik Istočne Ilidže Darko Babalj i Marinko Božović juče su održali konferenciju za medije na kojoj su izgovorili gomilu neistina i dezinformacija i policiju Republike Srpske optužili za pritiske, ucjene i zastrašivanje. Povod je činjenica da su funkcioneri i kandidati SDS-a pozvani u policijsku stanicu da daju izjave zbog osnovane sumnje da su vršili nezakonite aktivnosti i pritiske vezane za predstojeće lokalne izbore - rekao je Ćosović.

Umjesto da pred nadležnim organima opovrgnu ove optužbe, ako nisu krivi, rekao je on, SDS je to iskoristio da napadne Policiju Republike Srpske koja je jedna od najvažnijih stubova i čuvara Republike Srpske.

- Funkcioneri SDS-a su čak pozvali i na neposlušnost i nemire što je ne samo neodgovorno, već i opasno - ukazao je Ćosović.

On je naglasio da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Republike Srpske, pored Vojske Republike Srpske, najzaslužnija za stvaranje i opstanak Srpske i srpskog naroda, te da nisu zaslužili da ih napadaju oni koji za Srpsku nisu učinili ništa.

Ćosović je istakao da je Policija Republike Srpske zajedno za Vojskom Republike Srpske odbranila i zaštitila narod u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a ljudi koji danas rade u policiji, svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi zaštitili svakog građanina Republike Srpske.

Najmanje što im dugujemo, kaže on, jeste zahvalnost na njihovoj nesebičnoj i profesionalnoj službi, a ne da ih napadaju oni koji nemaju nikakve zasluge.

- Pitanje je po čijoj naredbi i nalogu rade Božović i Babalj? Znamo da bi njihovi prijatelji i mentori iz Federacije i zapadnih ambasada najviše voljeli da Policija Republike Srpske ne postoji, da je zajednička. Tada bi im vjerovatno bilo potaman.

Poručujem im da se to neće dogoditi dok god Savez nezavisnih socijaldemoktara odlučuje u Republici Srpskoj. Našu policiju, Policiju Srpske ćemo zaštititi i sačuvati kako bi svoj posao obavljala u skladu sa zakonima Republike Srpske a ne prema željama Majkla Marfija ili bilo koga - zaključio je Ćosović.