latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:36 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Savković: Od novembra besplatan zdravi obrok za osnovce nižih razreda

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica Igor Savković rekao je danas da će, ako mu građani ukažu povjerenje, već od novembra svim osnovcima nižih razreda u Kozarskoj Dubici obezbijediti besplatan zdravi obrok.
Igor Savković - Foto: SRNA
Igor SavkovićFoto: SRNA

Savković je izjavio da je tu inicijativu u osnovnim školama u Banjaluci, a i u cijeloj Republici Srpskoj, podržao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Dok Vlada Srpske i resorno ministarstvo ne riješe ovo pitanja za cijelu Republiku Srpsku, te obezbijede potrebna sredstva, obećavam da ću od novembra iz opštinskog budžeta obezbijediti besplatan zdravi doručak našim najmlađim osnovcima - najavio je Savković.

On je dodao da će u budžetu za sljedeću godinu biti obezbijeđena i sredstva za udžbenike za osnovce nižih razreda, te subvencija za prevoz učenika do škole.

- Tražićemo mogućnosti da roditeljima olakšamo školovanje djece. Briga o djeci će posebno biti vođena i sistemski ćemo raditi na stvaranju što boljih uslova za sticanje znanja i školovanje - rekao je Savković i dodao da će, pored učenika, posebnu brigu posvetiti boračkim kategorijama i penzionerima.

On je dodao da je zdravlje djece najbitnije, ali isto tako da ostale ranjive kategorije ne smiju biti zanemarene.