latinica  ћирилица
02/10/2024 |  15:18 ⇒ 18:06 | Autor: RTRS

Mrkonjić Grad dobija turističku organizaciju (VIDEO)

U Mrkonjić Gradu početkom naredne godine počeće da radi opštinska turistička organizacija, dogovoreno je na sastanku ministra trgovine i turizma Republike Srpske Denisa Šulića i načelnika opštine Dragana Vođevića.
Denis Šulić u Mrkonjić Gradu - Foto: RTRS
Denis Šulić u Mrkonjić GraduFoto: RTRS

Nakon otvaranja turističke organizacije prihod od boravišne takse koja se uplati sa područja opštine ostajaće u ovoj lokalnoj zajednici.

Šulić je istakao da će to biti veoma značajno za Mrkonjić Grad i najavio da će Ministarstvo pomoći još boljoj promociji ove opštine na turističkoj mapi.

- Povezaćemo ih sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, kao i sa okolnim organizacijama da bismo još bolje predstavili opštinu Mrkonjić Grad na turističkoj mapi - izjavio je Šulić.

Načelnik opštine Dragan Vođević rekao je da je sa Šulićem razgovarao o razvoju turizma i onome šta treba učiniti da se ostvari iskorak na ovom polju i turistička ponuda unaprijedi.

- Dogovorili smo konkretne poteze koje ćemo povući u narednom periodu, tako da spremno dočekamo sljedeću turističku sezonu u ovoj opštini, već od proljeća naredne godine - poručio je Vođević.

Tokom posjete Šulić je zajedno sa Vođevićem posjetio market Šiki, gdje je razgovarno o realizaciji kampanje "Društveno odgovorni".