latinica  ћирилица
02/10/2024 |  19:49 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Šobot: Pobjeđujemo – a to znači zdravu i čistu Banjaluku!

Nikola Šobot, kandidat za gradonačelnika Banjaluke, danas je posjetio Zalužane, gdje je sa mještanima razgovarao o ključnim problemima koji pogađaju ovo naselje.
SNSD tribina u Zalužanima - Foto: Ustupljena fotografija
SNSD tribina u ZalužanimaFoto: Ustupljena fotografija

Rekonstrukcija ulice Nenada Kostića, od Betonare do Tunjica, jedan je od prioriteta koji je istaknut tokom razgovora.

Ustupljena fotografija

Šobot je naglasio da putna infrastruktura mora biti dovedena u red kako bi se olakšao svakodnevni život mještana i omogućila bolja povezanost sa ostatkom grada.

Ustupljena fotografija

Јedan od najvećih problema na koji su mještani Zalužana ukazali jeste ispust kanalizacije u Vrbas iz Podgoričke ulice.

- Ne možemo dozvoliti da se Banjaluka i dalje suočava sa problemima neadekvatnog upravljanja otpadnim vodama. Sistemskim pristupom i izgradnjom kolektora, kao i centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ovaj problem će biti riješen - izjavio je Šobot.

Ustupljena fotografija

Posebno je istakao i važnost rješavanja pitanja stanova za mlade po bečkom modelu.

- Zalužani, kao i ostali dijelovi Banjaluke, zaslužuju savremene uslove za život. Bečki model stanogradnje omogućava mladim porodicama da dobiju svoj dom, a mi ćemo se pobrinuti da ovaj model zaživi u našoj zajednici - dodao je Šobot.

Ustupljena fotografija

Na kraju, Nikola Šobot je poslao jasnu poruku: Pobjeđujemo, a to znači zdravu i čistu Banjaluku, grad u kojem ljudi žive dostojanstveno, u kojem se rješavaju krupni problemi poput prečišćavanja otpadnih voda i u kojem mladima gradimo budućnost.

Ustupljena fotografija