latinica  ћирилица
03/10/2024 |  11:26 ⇒ 12:05 | Autor: RTRS

Djela autora Nenada Gugla promovisana u prijedorskoj Gradskoj čitaonica

Djela "Umro sam u petak", "Velelepota sekunde" i "Živeo sam hiljadu godina", autora Nenada Gugla, promovisana su u prijedorskoj Gradskoj čitaonici.
Promocija djela Nenada Gugla - Foto: RTRS
Promocija djela Nenada GuglaFoto: RTRS

Riječ je o savremenim pričama istaknutog književnika i predavača.

Nenad Gugl, profesor, književnik i predavač, kaže, svako vrijeme traži svoje pisce, muzičare, umjetnike i naučnike, smatrajući da njegovi romani savremenih priča mogu da nađu svoje mjesto danas.

- Romani, sva tri su savremene priče, jedan od osnovnih kriterijuma makar za mene to je bio moj pokušaj da budu zanimljivi. Znači da budu brzi ali da ne budu površni, nego da budu i duboki i to je ta formula koju ja tražim - kaže autor romana, Nenad Gugl.

Riječ je o popularnom autoru iz Srbije kažu u prijedorskoj čitaonici.

- Prosto jedan svestran čovjek, vjerujući koji se duboko bavi i hrišćanstvom kroz svoju književnost, tako da velika nam je čast što je prvi put ovdje - istaklo je direktorka Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" iz Prijedora, Gordana Vila.

Autor ističe da prednost daje čitaocu, a ne književnim kritikama. Knjige su ga, kaže, odvele u različite gradove a zahvaljujući pisanoj riječi upoznao je mnoge zanimljive ljude.