latinica  ћирилица
03/10/2024 |  13:17 ⇒ 13:23 | Autor: RTRS

Јešić: Gradonačelnik nenamjenski potrošio milione maraka

Odbornik Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka Dijana Јešić rekla je da je gradonačelnik Draško Stanivuković u svom mandatu trošio milione maraka a da do danas nije podnesen izvještaj o utrošku javnog novca, te navela da je negativan revizorski izvještaj koji je upućen u nadležno Tužilaštvo, potvrda da su sredstva trošena nenamjenski i da je riječ o krivičnom djelu.
Dijana Јešić - Foto: RTRS
Dijana ЈešićFoto: RTRS

- Revizija je utvrdila da za otprilike 10 miliona iz prošle godine Grad nema pokriće, odnosno da je 10 miliona potrošeno, a da nije evidentirano u budžetu. Za ovu godinu ne smijem ni da pomislim koliko će miliona biti usmjereno sa strane, jer ih gradonačelnik troši kao da sutra ne postoji - poručila je Јešićeva u saopštenju.

Kaže da je gradonačelnik novac trošio samo na ono za šta je sam govorio da mu je milo i da je gradio samo ono što će mu donijeti glasove, te dodaje da je Banjaluci trebao gradonačelnik koji će gradom rukovoditi domaćinski, a ne čovjek koga su saradnici ubijedili da je božanstvo i da može kršiti zakone.

- Možete imati najbolje namjere, možete imati najbolje projekte, ali kada trošite novac građana, onda morate da poštujete budžet, odnosno zakon. Ako ga ne poštujete, onda ste u kriminalu. A on to nije radio. Sam je napisao da njega ovozemaljski zakoni ne interesuju, što je veliki problem - rekla je Јešićeva.