latinica  ћирилица
03/10/2024 |  16:05 ⇒ 16:17 | Autor: ATV

Kuvalja: Stanivuković odlučio da ne finansira trku Beograd-Banjaluka

Predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja rekao je da su zatečeni odlukom gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da ukine finansiranje Biciklističkog kluba BSK Banjaluka.
Vladimir Kuvalja - Foto: RTRS
Vladimir KuvaljaFoto: RTRS

- Saznali smo da je Grad Banjaluka ukinuo finansiranje Biciklističkog kluba BSK Banjaluka. Dodjeljivali su nam oko 5.000 KM, sad nam je grad ukinuo i to. Ne razumijemo razloge za takvo nešto - rekao je Kuvalja za ATV.

Naglašava da Biciklistički klub BSK Banjaluka postoji 125 godina i da u svojoj istoriji ima velike rezultate.

- Takvim informacijama, bez obrazloženja ostali smo zatečeni i pisali smo više dopisa i molbi gradu ali ni na jednu nismo dobili odgovor - kaže on.

Ističe da je nemoguće da Klub funkcioniše bez sredstava.

- Nisu to neka sredstva, ali nama znače. Više nije važno ni kolika su to sredstva nego poštovanje i odnos prema simbolima ovog grada a sigurno je Biciklistički klub BSK Banjaluka uz svoje rezultate rada jedan od simbola grada - dodao je on.

Kuvalja ističe da ove godine neće moći da učestvuju ni u Ligi Republike Srpske ni u Ligi BiH jer, napominje, bez sredstava je to nemoguće.

- Čak smo razmišljali da nakon 125 godina promijenimo lokaciju, da klub izmjestimo u neki drugi grad koji će više cijeniti naš trud i rezultate - rekao je on.

Kuvalja naglašava da lični nesporazumi između bilo koga ne smiju da se prenose na institucije.

- A Biciklistički klub BSK Banjaluka jeste institucija koja u svom nazivu ima Banjaluka - dodao je on.

Kuvalja kaže da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odlučio i da ne finansira trku Beograd-Banjaluka.

- Ta trka prolazi kroz 21 grad Srpske, ona je simbol spajanja Srbije i Republike Srpske. Mi smo ponosni što se ta trka zove tako i svi su ponosni ali je on odlučio da ne finansira nešto takvo. To je takođe veliko razočarenje za sve nas a znamo šta ta trka predstavlja kako za građane Banjaluke tako i za one koji žive u drugim gradovima kroz koje trka prolazi - rekao je on.

Kaže da su razočarani ovakvim ponašanjem gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i njegovih saradnika.

- Nadamo se da će u budućnosti biti bolji odnos grada prema nama - dodao je Kuvalja.