latinica  ћирилица
03/10/2024 |  16:30 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Podrška Audio-vizuelnog centra Srpske za dva dugometražna igrana filma (FOTO)

Direktorka Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić potpisala je ugovore o sufinansiranju dva dugometražna igrana filma, ukupne vrijednosti milion maraka, koji su podržani na Јavnom konkursu za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih igranih filmova.
Željka Stojičić (foto:AVC RS) -
Željka Stojičić (foto:AVC RS)

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka prosvjete i kulture Srpske Željka Stojičić koja je uputila čestitke direktorici, producentima i autorima filmova.

Ugovori su potpisani sa producentom filma "Kad ponovo umrem" Željkom Erkićem iz "Passel production", te producentom filma "Čuvaj ga" Andrejem Đukićem iz "Maša i Taša produkcije".

Film "Kad ponovo umrem" reditelja Nemanje Savanovića podržan je sa 400.000 KM, a film "Čuvaj ga" Siniše Grabeža sa 600.000 KM.

Željka Stojičić (foto:AVC RS)

Oba filma su nacionalne tematike, a njihova produkcija planirana je iduće godine.

      View this post on Instagram

A post shared by Audio-vizuelni centar Republike Srpske (@audio_vizuelni_centar_rs)

Film "Čuvaj ga" je drama koja se odvija u Sarajevu početkom devedesetih godina prošlog vijeka, fokusirajući se na jednu porodicu koja se suočava sa političkim nestabilnostima i predstojećim ratom u BiH.

Film "Kad ponovo umrem" priča o onima koji su obilježeni ratom nastavili da u miru preživljavaju po zakonima svoje ratne prošlosti koja je u svoj vrtlog uvukla i tragično uplela sve sudbine koje su joj se primakle.