latinica  ћирилица
03/10/2024 |  18:21 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

Novi dan, novi saobraćajni kolaps; Stanivuković mnogo započeo - rijetko šta završio (VIDEO)

Novi dan, nova kiša i novi saobraćajni kolaps na ulicama Banjaluke. Gradonačelnik Draško Stanivuković, prema svemu sudeći, mnogo započeo, a rijetko šta završio. Pa tako nedovršena gradilišta dodatno blokiraju već otežan protok saobraćaja. Cjelodnevne padavine muku građana učinile su još većom, a kako navode, do odrediša putuju skoro sat vremena. Ništa bolje ni u prigradskim naseljima, osim table sa obećanjima.
Banjaluka, saobraćajne gužve - Foto: RTRS
Banjaluka, saobraćajne gužveFoto: RTRS

Sa prvom kišom banjalučke ulice preplave saobraćajne gužve. Razrovane saobraćajnice, zatvorene dionice na kojima već danima, čak i mjesecima traju radovi, dodatno parališu protok. Kolapsu su značajno doprinijele i brojne jednosmjerne ulice, koje su od saobraćajne revolucije poprimile sve karakteristike kontrarevolucije.

A onima koji nemaju izbora, ali ni opcija da odgode svoje obaveze, ostaje da se naoružaju strpljenjem.

Ništa povoljnija situacija ni u prigradskim naseljima. Mještani mjesne zajednice Priječani vape za rekonstrukcijom glavne saobraćajnice, ali, kako kažu, za njih nije važila parola strpljen spasen. Od obećanja aktuelne gradske administracije, ostali su samo poluzavršeni projekti i pompezne najave u koje, kažu, više niko i ne vjeruje.

Iz mjesne zajednice kažu da i ono što je do sada sanirano, već je u fazi propadanja.

- Tužni smo kada vidimo da se dionica uradila od 200 metara i nakon par mjeseci od završetka te dionice, ponovo je nastalo klizište, po četvrti put. Јoš nije sanirano - istakao je predsjednik MZ Priječani David Ponorac.

Iako je osvanula tabla, izostalo je ono najvažnije, ko će raditi i graditi, ali i do kada izgraditi?

- A sada smo došli u situaciju da od svih tih obećanja, imamo samo jednu lažnu i fiktivnu tablu - dodaje Ponorac.

Znate kako moraju izgledati table koje označavaju početak radova? Mora da piše ko je izvođač, ko je investitor, zatim u kojoj dužini se radi saobraćajnica, vrijednost projekta i koji je rok za završetak radova.“

Od svega, ostalo je samo još jedno obećanje. Podsjećamo, sličnu sudbinu dijele i mještani Česme, koji, kako kažu, na dionicu od 500 metara, čekaju već više od 6 mjeseci.