latinica  ћирилица
04/10/2024 |  15:55 ⇒ 16:02 | Autor: RTRS

Đajić: Banjaluka na velikoj prekretnici (VIDEO)

Banjaluka je na velikom ispitu i pozivam Banjalučane da izađu na izbore, ali svako mora da preuzme odgovornost, poručio je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

- Sve i jedan građanin prije nego što zaokruži bilo kojeg kandidata ili bilo koju listu mora na sebe da preuzme odgovornost za budućnost Banjaluke i svoje djece, što je na kraju krajeva i najbitnije - navodi đajić.

Đajić je novom videu upitao građane građane Banjaluke da li bi voljeli da im dijete bude kao Nikola Šobot uspješno, fakultetski obrazovano, porodično, stručno, osoba finog ponašanja, poštovanja reda i zakona, struke ili bi željeli da bude kao "ovaj drugi kandidat".

- Banjaluka mora naprijed, Banjaluka je univerzitetski grad. Banjaluka se pita da li glasa za pet univerzitetskih profesora, za najjače ljude u zdravstvu, ministra zdravlja, direktora bolnice, direktora Doma zdravlja, direktora Intituta Zotović, za dva sadašnja i dva bivša ministra, nekoliko direktora škola, nekoliko prosvjetnih radnika, nekoliko veoma uglednih privrednika, ljudi od struke, znanja, zvanja, ugleda, stabilnosti, ozbiljnosti ili da glasa za nekog tamo ko je radio na praoni i nema neke struke ili nekoga ko je propali student bez iskustva ili ekipe koja stvarno nema nijedne refrence - dodao je Đajić.

Đajić naglašava da Banjaluku treba predati u ruke ozbiljnih osoba, a ne u ruke onima kojima počinje neki novi eksperiment Banjaluke.

- Svaki dan 1.500 pacijenata leži u Kliničkom centru i ako možete da povjerite najdraže nama u ruke, djecu, roditelje, braću, sestre i bračne drugove i mi ih čuvamo i nikad niko nije imao primjedbu na nas, naše ponašanje i rad, ja ne vidim razloga da kada dobro razmisle građani Banjauke da ne predaju i Grad Banjaluku u ruke nas ozbiljnih osoba, a ne u ruke osoba sa kojima počinje neki novi eksperiment Banjaluke. Mi smo stabilnost, ovo je još uvijek jedan novi eksperiment, a bilo ih je dosta. Sva globalna kretanja i oko nas i u Evropi i nestabilnost koja će sigurno doći zahtijeva stabilan sistem u Banjauci i Republici Srpskoj. U Banjaluci zahtijeva ozbiljne, odgovorne, školovane ljude, ljude sa iskustvom - zaključuje Đajić.