latinica  ћирилица
04/10/2024 |  18:27 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Završna predizborna tribina SNSD-a počela minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH (FOTO)

Završna predizborna tribina Saveza nezavisnih socijaldemokrata koja je održana u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci počela je minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH. Završnoj tribini, osim rukovodstva SNSD-a, prisustvovali su i predstavnici vladajućih politički stranaka iz Srbije, Mađarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će Banjaluka dobiti novi sjaj sa kandidatom Nikolom Šobotom na čelu Grada.
Završna tribina SNSD-a - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Završna tribina SNSD-aFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

19.35 - Hvala vam za ovu divnu veče, zbog nje vrijedi raditi, i na kraju pobijediti. Јa sam svjedok da predsjednik Vučić, premijer Vučević, Vulin i svi mi zajedno radimo danonoćno na našem jedinstvu. Ali to ne radimo da naštetimo nekome drugome, već što cijenimo naš narod i našu slobodu - rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Zahvalio se i Sijartu, koji razumije našu borbu.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Želimo da sačuvamo mir, da sačuvamo naš identitet. Ne treba da spominjem koliko je važan bio Svesrpski sabor, koji je dao mnoge naše odgovore iz prošlosti, ali i smjernice za budućnost. Zato je to istorijski dokument. Sva koncepcija naših neprijatelja je da podijele Srbe. Oni se time hrane, dijele nas na srbijance, bosanske Srbe, Srbe iz Hrvatsake i tako redom, a mi smo jedan jedinstveni narod, jasno i glasno samo Srbi! - poručio je Dodik.

Istakao je da zajedno sa Srbijom rješavamo sve naše probleme.

- Ovaj narod zna kako se brani sloboda i čast. Mi smo uvijek na "mrtvoj straži", nema opuštanja. Vjerujemo Kini i Rusiji,. vjerujemo Mađarskoj i Azerbejdžanu i svima onima koji su bili uz nas u najtežim trenucima - rekao je Dodik, čime je i završena predizborna tribina SNSD-a.

19.30 -  Večeras šaljemo jasnu poruku, jedna riječ, a ona je pobjeda! U Banjaluku vraćamo stručnost. Gradićemo besplatne stanove za mlade, gradićemo škole, vrtiće, rješavamo infrastrukturne probleme grada. Grad ćemo razvijati kako to naši građani žele. Pored pobjede šaljemo poruku srpskog jedinstva - rekao je Nikola Šobot, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Zajedno smo najjači, kaže Šobot.

- Banjaluka je uvijek gledala u Beograd, jer znamo da i Beograd gleda prema Banjaluci - poručio je Šobot.

19.20 - Hvala našim prijateljima na podršci, koji su i time pokazali koliko je naša Republika Srpska stabilna i jaka. Ovo je vrijeme kada treba da pokažemo jedinstvo i sabornost. Sve naše pobjede bile su pobjede za Republiku Srpsku i na taj način se krećemo i naprijed - rekla je Željka Cvijanović, potpredsjednica SNSD-a.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Biramo, kaže Cvijanovićeva, ozbiljne i pametne ljude.

- Pobijedićemo i ovaj put, u svakom našem gradu. Pobijediće Banjaluka, Republika Srpska. Hvala za jedinstvo i sigurnu politiku koju smo vodili sve ove godine. Za dva dana svi ćemo biti ponosni na ovo što smo do sada uradili - poručila je Cvijanovićeva.

19.15 - Na završnoj tribini podršku SNSD-u pružio je i premijer Srbije Miloš Vučević.

- Velika mi je čast, ali i odgovornost da vam prenesem pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vi znate bolje od mene koji ljudi ovdje treba da budu izabrani, reći ću vam nešto drugo. Kada nam je bilo važno da nismo sami, da osjetimo barem jednu rečenicu podrške, uvijek smo to dobijali od predsjednika Milorada Dodika i Republike Srpske, i te stvari se ne zaboravljaju. Možda se to nekom čini da su to samo formalnosti, ali od toga sve počinje - rekao je Vučević.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Prvi put,dodaje Vučević, na Svesrpskom saboru smo rekli šta treba da radimo zajedno.

- Da sačuvamo naš narod s obje strane Drine, i gdje god žive Srbi na ovim prostorima, ali i u cijelom svijetu. Zato nam je potrebna politička stabilna Srpska, mi nemamo vremena za avanture i neke testove - poručio je Vučević.

19.10 - Izaslanik predsjednika FIDES-a i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto obratio se prisutnima na srpskom jeziku.

- Zahvaljujem se na pozivu, što sam sa vama na pragu veoma važnih izbora. Veoma vas cijenimo. Imamo mnogo toga zajedničkog. Izloženi smo velikom spoljnom pritisku. Oni koji nas pritišću žele da se miješaju u naše unutrašnje stvari. Prijetnje, uvođenje sankcija, i finansiranje naših neprijatelja. Važno je da se zalažemo za svoje interese, jer ako to ne uradimo, niko drugi se neće zalagati umjesto nas - rekao je Sijarto.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Živimo u doba opasnosti, keže Sijarto, i zato su potrebni jaki predsjednici kao što je i Milorad Dodik.

- On na svakom forumu hrabro zastupa interese Republike Srpske - poručio je Sijarto.

19.00 - Punu podršku Nikoli Šobotu za gradonačelnika Banjaluke pružio je i predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji i potpredsjednik Vlade Ivan Stoilković.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Na vama je najveća odgovornost, jer vodite epsku borbu za opstankom Republike Srpske, ali i cijele ideje srpskog svijeta. I ne samo vaša, već i svih građana da se razmišlja pametno, i da se ide u pobjedu punim kapacitetom. Uopšte ne sumnjam da će Srpska, a onda i Srbija pobijediti, jer iza ove ideje stoji ogromna većina srpskog naroda, a kada je tako, onda nam ne može niko ništa. Mi koji dolazimo izvan Srbije i Srpske imamo veliku privilegiju, jer imamo dva glavna grada, jedan je Beograd, a drugi Banjaluka. I zato je pobjeda Nikole Šobota izbor Banjaluke i Republike Srpske - rekao je Stoilković.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.50 - Proces ujedinjena započeli su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Moramo o najbitnijim pitanjima da mislimo isto, da gledamo ispred sebe i kada pokušaju da nas zavade, da budemo postojani i čvrsti. Kada glasate, onda šaljete i poruku Srbiji, da nastavljate politiku jednog naroda. Glasate za to da vam Srbija u svakom gradu i opštini napravi bolnicu, vrtić, ono što treba tamo - rekao je Aleksandar Vulin potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.40 - Posebna mi je čast što sam na ovako impozantnom skupu. Pratio sam stvaranje Republike Srpske od prvog dana. Biću uz Republiku Srpsku sve dok sam živ. Republika Srpska probnosi svoju slobodu, nastojeći da bude ponosna i časna i prema potomcima, ali i budućim pokoljenjima. Ona podnosi sve nepravde sa osmjehom. Republika Srpska je danas napadnuta sa svih strana, a to nije u redu, jer se atakuje na njen suverenitet i identitet - poručio je okupljenima Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.27 -  Hvala Srbiji za sve što radi za nas i što će raditi i dalje. Hvala svima koji su stvarali našu partiju, našim veteranima, i svima koji su ostali kada smo malo posrnuli, i koji su vjerovali u nas, ali i onima koji su nam se sada pridružili. Banjaluka je na velikom ispitu. Ako žele da im djeca budu učena, obrazovana, vaspitana, onda nemojte imati dilemu za koga glasati za dva dana - rekao je Vlado Đajić predsjednik GO SNSD Banjaluka.

ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

18.25 - Intoniranjem himni Republike Srpske "Moja Republika" i Srbije "Bože pravde" počela je predizborna tribina a potom je minutom ćutanja odata pošta za stradale u katastrofalnim poplavama, klizištima i odronima u Federaciji BiH.

18.20 - Tribini prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović, Radovan Višković i Sanja Vulić, generalni sekretar Srđan Amidžić, organizacioni sekretar Igor Dodik, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, kao i veliki broj članova i simpatizera SNSD-a.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Završnoj tribini prisustvuju i predsjednici SNS-a Miloš Vučević, izaslanik predsjednika Fidesa, vladajuće političke partije u Mađarskoj, Peter Sijarto, predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković, kao i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Na tribini SNSD-a je i otac predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Anđelko Vučić.

Prisutni su, između ostalih, i predsjednik SPS-a Goran Selak, DNS-a Nenad Nešić i potpredsjednik SP-a Srđan Todorović.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

-----

18.00Vučević i Vulin stigli na završnu tribinu SNSD u Banjaluci

Lider SNSD-a Milorad Dodik dočekao je premijera Srbije Miloša Vučevića i potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, koji će pružiti podršku SNSD-u. 

- Sa nama su naši veliki prijatelji - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Tribini će prisustvovati i predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković.