latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:19 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Obilježavanje Dječije nedjelje u Srpskoj: Uručeni vaučeri roditeljima trojki i četvorki (VIDEO)

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor Јavnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Јović organizovali su prijem u Banjaluci za dvije porodice koje su dobile trojke i jednu porodicu koja je dobila četvorke u proteklih godinu dana.
Alen Šeranić - Foto: RTRS
Alen ŠeranićFoto: RTRS

Tom prilikom uručeni su im novčani vaučeri.

Šeranić je podsjetio da je u proteklim godinama Srpska kroz različite sektore mnogo radila na pronatalitetnoj politici, a prije svega na zaštiti i promociji porodice, trudnoće i porodiljstva.

On je dodao da je sistemski omogućeno refundiranje bolovanja za trudnice i porodilje.

- Uvećali smo i unaprijedili sistem po pitanju proširenja za dječije dodatke, gdje i prvo dijete dobija dječiji dodatak. Svaka porodilja ima pravo na jednokratnu podršku po pitanju porodiljstva - rekao je Šeranić.

On je čestitao porodicama, poručivši da je cilj omogućiti i dobijanje djece onim porodicama koje imaju poteškoće u toj namjeri.

Ove godine Dječija nedjelja u Republici Srpskoj, pod sloganom "Igrajmo se, učimo i rastimo", biće obilježena različitim aktivnostima institucija i lokalnih zajednica, a traje od 7. do 13. oktobra.