latinica  ћирилица
18/10/2024 |  08:22 ⇒ 08:24 | Autor: SRNA

Na sjeveroistoku sunčanije, u ostalim krajevima pretežno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u prvom dijelu dana biće pretežno oblačno sa padavinama, samo se na sjeveroistoku očekuje suvo i sunčanije.
Јesen - Foto: RTRS
ЈesenFoto: RTRS

Magla se očekuje uglavnom na zapadu, kao i u brdsko-planinskim predelima i uz rijeke i ponegdje se može duže zadržavati, te će u tim mjestima biti svježije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana oblačno i tmurno, kratkotrajna kiša je moguća na jugu i zapadu, a uveče na sjeveru.

Vjetar slab do umjeren promjenljiv ili istočnih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 na zapadu do 21 na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu i u mjestima gdje se magla duže zadrži od 14 stepeni Celzijusovih.

Na sjeveroistoku jutros preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, a u ostalim krajevima pretežno oblačno. Kiša je zabilježena u Hercegovini, u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac, Han Pijesak sedam, Bijeljina, Srebrenica i Tuzla osam, Zvornik, Srebrenica 10, Doboj, Mrakovica, Novi Grad, Čemerno, Višegrad, Bihać i Sarajevo 11, Banjaluka, Kalinovik, Prijedor, Gacko, Kneževo, Mrkonjić Grad, Ribnik, Rudo, Drvar i Sanski Most 12, Foča i Bugojno 13, Bileća, Šipovo, Trebinje, Livno i Јajce 14, Široki Brijeg i Zenica 15, Mostar 16 i Neum 18 stepeni Celzijusovih.