latinica  ћирилица
18/10/2024 |  12:36 ⇒ 12:45 | Autor: sputniknews.com

Mesi odlikovan za najtrofejnijeg fudbalera svih vremena (FOTO/VIDEO)

Čuveni španski sportski list "Marka" uručio je Lionelu Mesiju nagradu za najtrofejnijeg fudbalera svih vremena.
Lionel Mesi (Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni) -
Lionel Mesi (Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni)

Španci su odlikovali Argentinca u Majamiju zbog njegovih klupskih obaveza, simbolično je dobio trofej sa njegovom mini statuom, a ispod grudi se nalazio znak za beskonačnost.

Na taj način Španci su odlikovali jednog od najboljih, ako ne i najboljeg fudbalera, u istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Mesi je magija, Mesi je fudbal, Mesi je sinonim za fudbal, a tokom prebogate igračke karijere osvojio je ukupno 102 trofeja, od čega 46 timskih i 56 individualnih priznanja.

Interesantan je potez na koji se odlučila "Marka", s obzirom na to da se radi o listu iz Madrida, španske prestonice u kojoj je vedrio i oblačio Kristijano Ronaldo njegov najveći oponent s kojim i dalje vodi bitke samo na različitim krajevima svijeta.

Mesi je nedavno postigao het-trik u pobjedi Argentine nad Bolivijom rezultatom 6:0, a upisao je i dvije asistencije iako ima 37 godina i dalje se igra fudbala.

Mnogi smatraju da je ovaj trofej, ustvari "GOAT" trofej i da potvrđuje da je Mesi zapravo najveći svih vremena.

Mesi je u dresu Barselone postigao najviše golova u jednoj sezoni, čak 91, upisao je i rekordan broj asistencija u LaLigi – 371, postigao je i rekordna 474 gola u Primeri.