latinica  ћирилица
19/10/2024 |  09:18 | Autor: Agencije

Partizan napravio veliki skok

Nakon odigranog četvrtog kola Evrolige, neki klubovi su značajno napredovali na tabeli, dok su pojedini imali blagi pad.
KK Partizan (Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs) -
KK Partizan (Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs)

Najveće iznenađenje, ali ono negativno, priredio je svojim navijačima aktuelni prvaka Evrope grčki Panatinaikos. Atinjani su poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige.

Zeleni su imali dvije utakmice na strani, ali svakako nisu sebi mogli da dozvole da izgube od Pariza, novajlije u Evroligi, dok su onda u reprizi finala iz prošle sezone poraženi i od Real Madrida.

Atinjani se tako sada nalaze na šestom mjesto sa učinkom 2:2.

Isti taj skor imaju i košarkaši Partizana, koji su poslije lošeg starta sezone, gdje su poraženi na gostovanjima Baskoniji i Real Madridu, sada iskoristili prednost domaćeg terena i prvo savladali Bajern u Areni, da bi potom bili bolji od Makabija, koji je bio domaćin u hali "Aleksandar Nikolić".

Crno-bijeli su tako napravili veliki skok i poslije četiri kola zauzimaju osmu poziciju.

Identičan učinak sa Partizanom imaju i ekipe Olimpijakosa, Anadolu Efesa, Real Madrida, Asvela, Baskonije, Makabija i Bajerna.

Sa druge strane, Crvena zvezda je poslije velike borbe i produžetka na kraju ipak bila poražena od Barselone, ali crveno-bijeli mogu biti zadovoljni, jer se i dalje nalaze na čelu tabele sa učinkom od 3:1. Zvezda je u prvom meču ovog duplog kola u Istanbulu savladala ekipu Fenerbahčea.

Sa samo jednim porazom poslije četiri kola uz ekipu Јanisa Sferopulosa su i Barselona, Monako, Želgiris i Fenerbahče.