latinica  ћирилица
20/10/2024 |  13:21 | Autor: Agencije

Oglasila se škola u Subotici u kojoj je izbodena učenica

Zbog incidenta vršnjačkog nasilja koji se desio u petak u OŠ "Sečenji Ištvan" u Subotici, a u kome je dječak osmog razreda nožem napao i isjekao vršnjakinju na času i kome je sudija za maloljetnike odredila pritvor od trideset dana, oglasila se stručna služba škole, gdje je izdala saopštenje u kome se navodi da je povrijeđena jedna učenica.
Vršnjačko nasilje - Foto: RTRS
Vršnjačko nasiljeFoto: RTRS

- Fizičke povrede učenice nisu opasne po život, adekvatno i stručno su sanirane. Škola je odmah reagovala u skladu s uputstvom Ministarstva prosvete za krizne događaje, te preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže koje su odmah reagovale - naveli su u saopštenju.

Obaviješteni su Hitna pomoć, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Školska uprava Sombor i Ministarstvo prosvjete.

- Od naredne nedjelje i dokle god bude potrebe, nastavnici i stručna služba škole pružaće podršku svim učenicima i nastavnicima kako bi se krizni događaj prevazišao - navodi se u saopštenju.

Stručna služba ove škole apeluje na javnost i medije da se suzdrže od širenja dezinformacija.

Inače, u toj školi se u januaru dogodio još jedan incident, kada je učenik osmog razreda prijetio da će pobiti dio učenika, nastavni kolektiv, razrednog i nastavnicu hemije.