latinica  ћирилица
20/10/2024 |  14:45 ⇒ 14:52 | Autor: sputniknews.com

Kremlj: Putin i Vučić izrazili zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je pres-služba Kremlja.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

- Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Dvojica lidera razmijenila su čestitke povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od nacističkih osvajača. Na današnji dan 1944. godine završena je Beogradska ofanzivna operacija Sovjetske armije u kojoj su učestvovale jedinice Narodnooslobodilačke vojske Јugoslavije. Ovo je bio jedan od ključnih događaja završne faze Drugog svjetskog rata na Balkanu - navodi se u saopštenju.

Osim toga, Putin i Vučić su izrazili zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji se zasnivaju na duhovnom i kulturno-istorijskom jedinstvu, jedinstvu ocjena prošlosti i sadašnjosti. Potvrđena je i namjera za dalje jačanje obostrano korisne saradnje u različitim oblastima.

Predsjednik Srbije takođe je zahvalio Vladimiru Putinu na principijelnom stavu koji Rusija zauzima po pitanjima teritorijalnog integriteta Srbije.

- Razgovarano je i o situaciji oko Ukrajine. Vladimir Putin je ocijenio napredak specijalne vojne operacije. Lideri su se složili da nastave da održavaju lične kontakte - zaključuje se u saopštenju Kremlja.