latinica  ћирилица
21/10/2024 |  08:07 | Autor: SRNA

Magla smanjuje vidljivost

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, posebno u Posavini, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog izgradnje mosta za prelaz teške mehanizacije preko regionalnog puta Razboj-Rudanka u Stanarima su povremene obustave saobraćaja u periodu od 7.00 do 17.00 časova.

Obustave mogu trajati u intervalima od 30 minuta i više u zavisnosti o dinamici na gradilištu, te propuštanje vozila u trajanju od 10 minuta.

Iz AMS mole sve učesnike u saobraćaju, posebno teretnih vozila, da koriste alternativne pravce Јelah - Stanari, auto-put Doboj - Prnjavor - Stanari ili put Teslić - Čečava - Stanari.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji dionice auto-puta Vukosavlje - Brčko, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Crkvina - Modriča.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šepak - granica Republike Srpske /BiH//Srbije /Šepak/ i na mostu zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Tokom prelaska, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja - Prijedor, Srbac - Derventa, Han Pijesak - Sokolac, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionicama Gacko - Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje - Miljevina, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri", "Strogonik", te "Pasjaci" i "Hamšil" izmjene su na magistralnom putu Brodar - Višegrad, kao i u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa - Brodar.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice - Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, kao i na regionalnom putu Teslić - Pojezera /granica sa FBiH/ zbog rekonstrukcije vodovodnog cjevovoda.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik - Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina - Gornja Vijaka.

Privremena obustava saobraćaja biće na snazi na regionalnom putu Doboj - Modriča u Kostajnici zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica".

Radi bušačko-minerskih radova na regionalnom putu Istočno Sarajevo - Trebević - Brus, na lokalitetu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, u intervalima od 11.00 do 15.00 časova biće privremenih kraćih obustava saobraćaja u trajanju od jednom do dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Јablanica - Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Јablanice usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Јablanica-Blidinje.

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 kilometara na čas.

Na magistralnim putevima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom na to da je riječ o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Kaonik-Gromiljak, Simin Han-Donje Caparde, Doboj-Gračanica /Brijesnica Velika/, Kladanj-Živinice /Stupari/, Livno-Kamensko /Podgradina/, Prozor/Rama-Јablanica i Tarčin-Konjic.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase i ona se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak. /kraj/mđ

Na dionici magistralnog puta Јablanica - Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Јablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.
I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Јablanica - Blidinje.

Zbog radova na vijaduktu Reljevo, na dionici auto-puta Sarajevo sjever - Butila, vozila saobraćaju jednom trakom u pravcu kretanja.

Na dionici Podlugovi - Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Vitez - Kaonik zbog radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Simin Han - Donje Caparde, Doboj - Gračanica /Brijesnica Velika/, Kladanj - Živinice, Prozor/Rama - Јablanica, Foča-Ustikolina i Tarčin - Konjic.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase i ona se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.