latinica  ћирилица
21/10/2024 |  08:23 ⇒ 09:39 | Autor: RTRS

Rukometaši Borca pobijedili slovenački Јerusalim Ormož (VIDEO/FOTO)

Rukometaši Borca pobijedili su u Banjaluci slovenački Јerusalim Ormož 26:20 u prvom susretu drugog kola EHF Evropskog kupa.
Utakmica, RK Borac Banjaluka - Јerusalim Ormož (foto: facebook.com/rkborac) -
Utakmica, RK Borac Banjaluka - Јerusalim Ormož (foto: facebook.com/rkborac)

Sjajnom igrom Borac je došao do velike pobjede u prvom meču drugog kola EHF Evropskog kupa protiv slovenačke ekipe Јeruzalem Ormož pred svojim navijačima 26:20, i u Sloveniju na revanš ide sa šest golova prednosti.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu u prvih 30 minuta, a domaći rukometaši su nakon prvog poluvremena imali minimalnu prednost – 11:10.

Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Banjalučanima. Sredinom drugog poluvremena stigli su i do pet golova prednosti - 20:15.

Međutim na 11 minuta prije kraja Slovenci su opasno zaprijetili i približili se na samo dva gola zaostatka (20:18). Borac je uspio da odbije nalet gostiju prije svega zahvaljujući sjajnim odbranama Nebojše Grahovca, ne dozvolivši tako rivalu da ugrozi pobjedu, ali i da sačuva što veću prednost pred revanš.

Najefikasniji u redovima Borca su bili odlični Nedim Hadžić sa 10, te Filip Krivokapić sa 7 golova, dok se kod Ormoža istakao Tadej Sok sa 7 postignutih pogodaka.

Revanš meč je na programu je 26. oktobra, a domaćin će biti ekipa Ormoža.