latinica  ћирилица
25/10/2024 |  13:42 ⇒ 13:43 | Autor: RTS

Јokić: Loši smo u šutu, ali možemo do titule

Prva zvezda Denver nagetsa Nikola Јokić istakao je poslije poraza od Oklahoma siti tandera da njegov tim ne krasi preciznost sa distance.
Nikola Јokić (foto: EPA-EFE/ALI HAIDER SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (foto: EPA-EFE/ALI HAIDER SHUTTERSTOCK OUT)

Nagetsi su poraženi u "Bol areni" sa 102:87 na otvaranju.

Nikola Јokić je naveo na konferenciji za medij da su rivali lako našli rješenja.

- Imali smo dobru energiju na početku, neku vrstu kontrole, tako je bilo do nekoliko minuta pred kraj prve četvrtine. Bili smo tu, ali zapravo i nismo, jer nismo dobro šutirali. Lako su nas prolazili i dolazili u željene pozicije za šut. To je to - kaže Јokić.

Kristijan Braun je dobio ulogu startera umjesto bivšeg Kentejvijusa Koldvela-Popa, odgovorivši na povjerenje sa 16 poena.

- Dobar je u tranziciji, dobar je u odbrani,napada obruč. Mislim da je danas odigrao dobro, gledajući kolonu plus/minus, on je jedini bio u plusu dok je bio na parketu. Uradio je dobre stvari - smatra Јokić.

Denver je generalno šutirao loše, tačnije 7/38.

- Mi nismo dobar šuterski tim, izuzev Majka i DŽamala. Većina nas ostalih je šarena, ali uglavnom smo prosečni šuteri. Imamo zato nešto drugo, verovatno možemo da budemo bolji i da imamo prednost u nekim drugim stvarima na parketu. Niko nije šutirao dobro, DŽamal je imao dobru energiju, odlično je pritiskao, mislim da je bio dobar u odbrani. Pokušavao je da radi dobre stvari. Poslije ovakvog poraza ne znam šta da kažem. Šut je bio problem za nas, odbrana nije bila tako loša, ali opet mislim da možemo mnogo bolje - dodao je Nikola.

Upitan je srpski centar i šta je Oklahoma uradila da im oteža posao.

- Dobri su defanzivan tim, imaju takve igrače. Čet Holmgren je tu da ih štiti pozadi, ne samo da blokira, nego da tera protivnika na promašaje. U nekim situacijama smo samo i sami zabrljali, ali oni su defanzivno odigrali veoma dobro. Imao je Holmgren i nekoliko ofanzivnih skokova, dobar je bio igrajući u napadu u nekoliko situacija. Nije previše šutirao iako je to nešto u čemu je dobar. Igrao je generalno dobro večeras - rekao je Nikola.

Јokić je rekao i šta je to što bi Denver u nastavku sezone trebalo da radi da bi proradio i šuterski dio igre.

- Vjerovatno je potrebno da imamo brži protok lopte, da u nekim situacijama napadnemo brže iz kontre, na niskom postu - kaže Nikola i dodaje.

Za kraj, upitan je i da li Denver može da osvoji titulu bez da je dobar šuterski tim.

- Mislim...NBA je teško uzeti, ali možda napravimo neku razliku i osvojimo je - zaključio je centar Nagetsa.