latinica  ћирилица
28/10/2024 |  11:14 | Autor: RTRS

Banjaluka: Tokom vikenda iz saobraćaja, zbog alkohola, isključeno 116 vozača

Banjalučka policija isključila je iz saobraćaja 204 vozača, od toga 116 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a od jednog je oduzeto vozilo nakon što je utvrđeno da za kazn duguje 11.361 KM.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju provedena je tokom vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, a kontrolisano je 4.998 učesnika, saopšteno je iz ove uprave.

Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu kažnjena su i isključena iz saobraćaja 204 vozača, od toga je 15 zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja jer je utvrđeno da su vozili sa više od 1,5 promila.

Dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju i lišena su slobode, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su četiri vozača mlađa od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Tokom akcije sprovedene s ciljem unapređenja bezbjednosti saobraćaja evidentirano je i pet prekršaja upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje.

Uhapšena su i lica iz Banjaluke čiji su inicijali A.P, D.L, E.B, M.S. i D.S. jer su tokom kontrole vozila kojima su upravljala odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo droge u organizmu.

Banjalučka policija juče je uhapsila lica čiji su inicijali M.S. i M.Ž., oba iz Slovenije, nakon što su kod njih pronađeni džointi.

Uhapšeno je i lice P.K. iz Banjaluke nakon što je vozilom marke "fijat" ušao u kružni tok u kontra smjeru na raskrsnici Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save i time ugrozio druge učesnike u saobraćaju.

Od lica iz Sarajeva čiji su inicijali E.S. banjalučka policija oduzela je vozilo nakon što je utvrđeno da njime upravlja prije sticanja prava na upravljanje, da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da ima evidentiran dug oko 11.361 KM.

Policija je juče oduzela vozilo "ford" od lica E.S. zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja i protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.