latinica  ћирилица
Može i drugačije
Emisija o uređenju enterijera
Može i drugačije
17:10
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Može i drugačije

Cilj emisije je predstaviti nove trendove u svijetu dizajna, savjetovati građane kako da urede svoj životni prostor sa manje ili više novca, kako iskoristiti stare stvari, namještaj i od njih napraviti nešto novo , osvježiti prostor, predstaviti tržište, materijale i opremu koja je trenutno aktuelna.

Emisija je istovremeno poučna , inspirativna i zabavna ,a pored eksterijera obrađujemo i teme vezane za sezonu eksterijera i hortikulture . Kroz savjete stučnih lica gledaocima želimo da ponudimo najprije savjet i ideje za uređenje vlastitog doma .

U ovoj emisiji pokazujemo različite tehnike preuređenja , govorimo o materijalima koje možemo koristiti , tehnikama , stilovima i postizanju željenih struktura . Svaka emisija donosi manje inovativne projekte kroz koje možemo naučiti kako na jednostavan način i uz malo novca preurediti svoj dom . Dakle, cilj je prilagoditi se našim uslovima i pokazali bezbroj mogućnosti za stvaranje atraktivnog i izazovnog enterijera bez prevelikih financijskih izdataka . To su savjeti u obliku praktičnih stručnih priča koji imaju za cilj olakšati uređenje u svakom domu .

Naša ekipa voli kada imamo slobodu pri osmišljavanju enterijera - to je prilika da stvorimo nešto doista originalno, drugačije i posebno. Osim toga, volimo osmišljavati male životne prostore jer su vrlo zahtjevni - iskoristiti svaki centimetar na najbolji mogući način zahtjeva puno truda i kreativnosti.

Zato ako želite promjenu svog životnog prostora, stana, terase, dvorišta ali stalno to odgađate jer ste nesigurni u svoje odluke -Koji god razlog da ste do sada imali, zaboravite ga i uz odabranu ekipu emisije "Može i drugačije " prionite na posao.

Urednica i autorka emisije Anika Matić
Stalni tim koji radi na emisiji snimateljka Gordana Babić , rasvijeta Mario Paljević i montažerka Biljana Ševa .

Emitovanje nedeljom od 17.10 na RTRS -u svakih 14 dana i repriza RTRS plus nedeljom od 19.00 .

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program