latinica  ћирилица
Sabornik
emisija za dijasporu
Sabornik
10:05
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
22.06.2016.
56:00
Sabornik
15.06.2016.
55:42
Sabornik
08.06.2016.
56:14
Sabornik

O EMISIЈI
Sabornik

Emisija "Sabornik" namijenjena je građanima Republike Srpske, odnosno, Bosne
i Hercegovine, koji žive i rade u inostranstvu, ali i njihovim rođacima i
prijateljima u Republici Srpskoj. U emisiji informišemo slušaoce u inostranstvu o temama koje se odnose na ostvarivanje njihovih prava u Republici Srpskoj, o aktuelnim političkim
dešavanjima kod nas, carinskim propisima, mogućnostima ulaganja, posjetama predstavnika vlasti našim ljudima u svijetu, susretima privrednih, naučnih, kulturnih i sportskih delegacija... Sagovornici su nam, uglavnom, predstavnici državnih organa i službi
nadležnih za veze s našim građanima u inostranstvu, a to su ambasadori BiH, ministri Vlade RS i Savjeta ministara BiH, predstavnici republičkih direkcija i agencija i sl.... Predstavljamo i naše uspješne ljude koji žive i rade u inostranstvu i emitujemo razgovore s ljudima koji su se, nakon višegodišnjeg rada u inostranstvu, vratili u Republiku Srpsku i osnovali preduzeća, to jest - uložili novac u neki posao. Poznato je da širom svijeta postoje naša brojna udruženja i klubovi. Nastojimo da u svakoj emisiji kontaktiramo s nekima od njih i zabilježimo priču. U ovom dijelu nam pomažu novinari-volonteri, koji nas informišu kako se živi u dijaspori, o problemima, ali i vezama sa zemljom, o očuvanju tradicije, jezika i kulture. Uspostavili smo kontakte i s nekim našim medijima u svijetu koji nam pomažu u realizaciji emisije i s kojima razmjenjujemo informacije.
Najbolju saradnju imamo sa SBS Radiom iz Melburna, Srpskim Radiom iz Čikaga, Frankfurtskim vestima, SPKD Prosvjeta - odbor u Beču, KUD-om Izvor iz Pariza, predstavnicima Srba u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji i mnogim drugim.
Emisija za naše građane u dijaspori, svake srijede od 10 do 11 časova.
Autorka emisije, Slavica Brkić.

Slavica Brkić rođena je 1976. godine  u Banjaluci. Završila je Fakultet za novinarstvo i komunikologiju u Banjaluci. Na radiju je počela raditi sa 18 godina (tada Radio Banjaluka), kao saradnik.
Bila je novinar i voditelj u skoro svim dijelovima programa radija, obrazovnom, informativnom, dokumentarnom, zabavnom... Autor je emisije "Sabornik" za naše građane u dijaspori. Od 2009. godine je urednik redakcije Dnevnog programa Radija RS.
Govori engleski jezik.

 

Redakcija: Dnevni program

11/03/2014 | 13:09
Poslednja rimokatolička misa u crkvi Nojlerhenfeld služena je 9. marta. Hram je, prema odluci Bečke nadbiskupije, predat Srpskoj pravoslavnoj parohiji u Beču.
11/09/2013 | 15:58
Manifestacja "Mjesec srpske kulture u Mađarskoj" održaće se od 13. septembra do 14. oktobra u organizaciji Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj, a pod pokroviteljstvom Samouprave Srba u toj zemlji.
14/08/2013 | 11:20
Savez Srba u Rumuniji organizuje dvadesetu manifestaciju "Dani Preobraženja Srba u Rumuniji" od 16. do 20. avgusta u Temišvaru, Bazjašu i Sokolovcu.
14/08/2013 | 10:39
Dvadeset treći Srpski dani u Vankuveru održaće se od 30. avgusta do 2. septembra, u organizaciji Crkveno-školske opštine Sveti Sava u Vankuveru.
09/07/2013 | 14:44
Izložba "Teslin čudesni svijet elektriciteta" biće otvorena sutra u Njujorku u muzeju "Hall of Science", saopšteno je iz beogradskog Muzeja Nikole Tesle.