latinica  ћирилица
Da rastemo zajedno
Emisija o roditeljstvu
Da rastemo zajedno
09:05
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
21.04.2024.
52:58
Da rastemo zajedno
14.04.2024.
32:00
Da rastemo zajedno
07.04.2024.
46:54
Da rastemo zajedno

O EMISIЈI
Da rastemo zajedno

Na  talasima Radija Republike Srpske nedjeljom od 9 časova i 5 minuta,  možete pratiti emisiju o roditeljstvu "Da rastemo zajedno". U emisiji  se bavimo temama o kojima svi roditelji razmišljaju i razgovaraju, a koje se tiču dobrog pristupa u podizanju i vaspitanju djece.
Od samog dolaska bebe na svijet, važno je uspostavljanje dobrog odnosa između roditelja i djeteta i zato ćemo u emisiji "Da rastemo zajedno" tražiti najbolja rješenja i mišljenja stručnjaka o uspostavljanju takvog odnosa. Govorićemo i o načinima praćenja pravilnog rasta i razvoja djeteta, psiho-socijalnim aspektima odrastanja, ali i o sitnim malim stvarima koje život i djeteta i roditelja čine ljepšim. Istraživaćemo šta djeca najviše vole da rade, koje su njihove potrebe i kako roditelji treba da se postave u pojedinim situacijama.
Emisiju priprema i vodi Nada Kolak.


 

Redakcija: Dnevni program

09:05 | nedjelja, 28. April
Kako se podstiče kreativnost? - dr Milica Drobac-Pavićević
dr Milica Drobac-Pavićević, vanredni profesor je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci usmjerila je pažnju na pitanje kako da se teorija koja se tiče pojma kreativnosti što više približi praksi. Zaključke do kojih je stigla, prateći empirijske podatke savremenih psiholoških istraživanja, objedinila je u knjizi „Kako se podstiče kreativnost? Na šta mislimo kada kažemo kreativnost, kako se ona može razvijati kod učenika, gdje je u tom smislu zakazao obrazovni sistem saznaćete u novom izdanju emisije o roditeljstvu.