latinica  ћирилица
CRNA GUЈA
CRNA GUЈA
18:45
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
CRNA GUЈA

CRNA GUЈA serija, 28 epizoda, od 27.6. pon – pet u 18.45

Serija počinje 1485. godine dok Engleskom vlada Ričard III. i završava 1498. vladavinom kralja Ričarda IV. Serija prati događaje vezane uz njegova drugoga sina Edmunda Crnu Guju, vojvodu od Edinburga, koji je na kraju razriješen svih dužnosti.

Druga sezona Crne Guje smještena je u doba kraljice Elizabete I. Kraljica je prikazana kao ekscentrična vladarica sklona čudnim snovima koji uključuju konje. Crna Guja u ovoj je sezoni jedan od najbližih kraljičinih prijatelja. Uz Crnu Guju pojavljuje se i Boldrik, kao jedini lik koji se konstantno pojavljuje u sve četiri sezone.

U trećoj je sezoni Crna Guja batler princa DŽordža u vrijeme vladavine kralja DŽordža III. Princ DŽordž čovjek je s mnogo čarapa. Ima čak 432.507 pari, a Crna Guja tvrdi da ne poznaje nikoga s manjim mozgom od njegova.

Četvrta sezona ove popularne serije smještena je u razdoblje Prvoga svjetskog rata. Crna Guja sada je satnik u britanskoj vojsci koji se nalazi na frontu i koji se neprestano svađa, kako s nadređenima, tako i s podređenima. Zadnja epizoda sezone toliko je dirljiva i osobita da je ušla u svjetske televizijske anale.

 

Godina: 1983

 

Zemlja: Velika Britanija

 

Žanr: komedija

 

Forma: serija

 

Režija: Martin Shardlow

 

Scenario: Richard Curtis, Rowan Atkinson, Ben Elton

 

Uloge: Rowan Atkinson, Elspet Gray, Tim McInnerny, Hugh Laurie, Stephen Fry, Rik Mayall, Miranda Richardson, Patrick Allen, Tony Robinson, Brian Blessed, Robert East

 

Redakcija: Dokumentarni i strani program