latinica  ћирилица
Igra
Serija
Igra
23:20
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Igra

 IGRA serija, 6 epizoda, od 12.7. pon – čet u 23.20

Elegantni, napeti, špijunski triler smješten je u doba Hladnog rata u kojem nije uvijek jasno tko su neprijatelji, a tko saveznici, a špijunski posao podrazumijeva da morate zaprljati ruke. Kad prebjegli časnik KGB-a otkrije postojanje strašne sovjetske urote koja se vodi pod šifrom Operacija "Staklo", karizmatični ali paranoični šef agencije MI5, poznat pod jednostavnim nadimkom Tata, okuplja tajno povjerenstvo špijuna i obavještajnih agenata da to istraže. Јesu li oni najbolji? Ili su jedini kojima vjeruje u svijetu u kojem su dvostruki agenti, tajne i laži normalna pojava?

Oni su Bobby Waterhouse (Paul Ritter), sumnjivi i ambiciozni šef kontrašpijunaže; Sarah Montag (Victoria Hamilton), njegova ironična i iznimno inteligentna zamjenica; njezin mužAlan Montag (Jonathan Aris), veseli i neprijetvorni stručnjak za prisluškivanje i presretanje; Jim Fenchurch (Shaun Dooley), stoički i skeptični detektiv specijalne policijske postrojbe te Wendy Straw (Chloe Pirrie), naivna i povodljiva tajnica.

Tu je i operativac Joe Lambe (Tom Hughes), problematičan, ali genijalan ispitivač koji je sposoban pročitati svaki tik i izdajničku gestu ljudske prirode. AliJoeskriva više nego što se na prvi pogled čini: mračnu prošlost i opasnu tajnu.

Tačna narav prijetnje nije jasna. Znaju samo da su Sovjeti ponovno aktivirali pritajene agente po cijeloj Velikoj Britaniji i svima im dali zadatke.

U svakoj epizodi ekipa dobiva novo ime s popisa. Svako ime je novi izdajnik kojega treba istražiti, misija u nepoznato i korak bliže otkrivanju Operacije "Staklo".

Godina: 2014

Zemlja: Velika Britanija

Žanr: drama, triler

Forma: serija

Režija: Niall MacCormic, Daniel O'Hara

Autor: Toby Whithouse

Uloge: Tom Hughes, Jonathan Aris, Victoria Hamilton


Redakcija: Dokumentarni i strani program