X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Azbuka starih zanata
Dokumentarni serijal
Azbuka starih zanata
15:30
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Azbuka starih zanata

Dokumentarni TV serijal pod nazivom „Azbuka starih zanata“,nastao je u cilju očuvanja kulturne baštine i tradicije naroda i narodnosti sa naših prostora. U 12 epizoda, u serijalu otkrivamo tajne starih i gotovo zaboravljenih zanata, dočaravajući magiju drevnih vremena. Kroz zanimljiv prikaz zanata predstavljamo doba u kom je nastao, vrijeme njegovih najvećih uspona, kako su nove tehnologije i moderan način života uticale na njegov razvoj, kao i kakva je budućnost pred njim.

Autorka i voditeljka Aleksandra Mitrić-Štifanić, vodi gledaoce kroz azbuku starih zanata, otkrivajući tajne: šeširdžijskog, bombondžijskog, jorgandžijskog, četkarskog, opančarskog, sitarskog i drugih starih, gotovo zaboravljenih zanata.

Serijal je sufinansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije sredstvima Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namijenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona u 2018. godini i predstavlja veoma značajan projekat u cilju očuvanja tradicije i kulturnog i istorijskog naslijeđa. Generalni sponzor je „Zlatno zrno“, Istočno Sarajevo.

Redakcija: Dokumentarni i strani program