latinica  ћирилица
07/05/2014 |  15:09 | Autor: RTRS

Emisija "EU i mi" najbolji evropski IP programski sadržaj u BiH

Na današnjoj svečanoj akademiji Evropskog pokreta BiH, manifestaciji koja se organizuje u okviru aktivnosti obilježavanja Dana Evrope u BiH 2014, priznanje za najbolji "Evropski TV informativni program BiH" dobila je emisija RTRS-a "EU i mi" urednice Tamare Ćuruvije.

Na Akademiji je istaknuto da se izuzetno cijeni činjenica što RTRS već dugi niz godina ima emisiju koja na najbolji način informiše građane Republike Srpske i BiH i gradi siguran put ka EU.

"EU i mi" emisija je koja informiše i edukuje građane o procesima u Evropskoj uniji i pridruživanju Bosne i Hercegovine ovoj zajednici. Atraktivne teme, kvalitetni reporterski izvještaji i razgovori s relevantnim gostima - preporuka su za cjelovitu informisanost o evropskim integracijama. Kvalitet serijala potvrđen je i kroz mnoštvo nagrada, među kojima je i nagrada Evropskog pokreta BiH za "Najbolji EU TV magazin" u 2011. godini.

Evropski pokret u BiH, tradicionalno, od svog osnivanja prigodnim kulturno-sportskim manifestacijama obilježava u BiH Dan Evrope.

Sistemom rotacije svake godine ovaj datum obilježava se naizmjenično u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Svečanoj akademiji EP u BiH prisustvovali su visoki zvaničnici zemalja regiona, predstavnici diplomatskog kora zemalja akreditovanih u BiH, predstavnici državnih, entitetskih i kantonalnih organa vlasti, predstavnici lokalnih zajednica, domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, istaknuti predstavnici privrednog i društveno-političkog života zajednice …