latinica  ћирилица
16/05/2014 |  12:57 | Autor: SRNA

Dodik: Situacija u Doboju katastrofalna

Na području grada Doboja, koji je najviše zahvaćen poplavama, situacija katastrofalna, stanovništvo ugroženo, a materijalna šteta ogromna, rekao je predsjednik Srpske.
Pres konferencija: Milorad Dodik, Predsjednik RS - Foto: RTRS
Pres konferencija: Milorad Dodik, Predsjednik RSFoto: RTRS

"Pokušavamo ugroženom stanovništvu da dostavimo vodu za piće i hranu, spašavamo bolesnike i najugroženije osobe i to je ono što je u ovom trenutku prioritet. Problem je što je cijeli grad bez struje", rekao je Dodik koji se nalazi u Doboju.

On je apelovao da građani Doboja, kao i stanovnici svih ugroženih područja prate uputstva vlasti i postupaju u skladu sa njima.

"Učinićemo sve da dođemo do njih i da im pomognemo. Problem je i komunikacija do Doboja, jer je grad odsječen gotovo sa svih strana. Kamioni sa hranom i vodom za piće se teško probijaju, ali u svakom slučaju, činimo sve što je moguće da pomognemo građanima i o tome maksimalno vodimo računa", istakao je predsjednik Dodik, poručivši da je u ovakvim situacijama neophodno sačuvati prisebnost i pokazati solidarnost.

On je pozvao sve ljudi koji nisu ugroženi poplavama da stave na raspolaganje svoje kapacitete i pomognu ugroženima.

"Postoji spremnost svih subjekata kojima smo se obratili da nam pomognu, ali pomoć će nam posebno trebati nakon povlačenja vode", rekao je predsjednik Republike.

On je naveo da je iz Doboja pokušao helikopterom da se probije do Bijeljine, ali nije uspio zbog padavina. "Sada čekam da se vrijeme bar malo stabilizuje i tokom dana posjetiću Modriču i Šamac, gdje je najveća ugroženost, i, naravno, poslije podne idem u Bijeljinu", naglasio je predsjednik Srpske.