latinica  ћирилица
16/08/2014 |  09:00 | Autor: RTRS

Borac na "Piroti" traži prve bodove, Slavija - Željezničar bez publike

U subotu i nedjelju su na rasporedu utakmice trećeg kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije dva poraza na otvaranju sezone, fudbaleri Borca u subotu gostuju u Travniku, a ovaj meč bi mogao da bude biti ili ne biti za Vinka Marinovića, trenera kluba iz Platonove.

"Nikome u klubu nije lako, ali moramo da gledamo naprijed. Protiv Travnika želimo da dođemo do bodova, koji će nam dosta značiti na psihološkom planu", rekao je Marinović, koji je istakao da je tokom sedmice dosta igrača imalo problema sa stomačnim virusom i da u ovom meču neće moći da računa na Aleksandara Malbašića, Јovana Kastratovića i Stefana Savića, dok se u tim nakon crvenog kartona vraća Aleksandar Subić.

Fudbaleri Radnika nakon remija sa Slavijom i proteklog kola imaju teško gostovanje u Zenici.  

Utakmica između Slavije i Željezničara, koja je na rasporedu u nedjelju od 17 časova na Gradskom stadionu u Foči biće odigrana bez prisustva gledalaca.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH je donijela ovu odluku nakon što je utvrđeno da ovaj objekat ne ispunjava uslove za prijem gostujućih navijača.

Parovi trećeg kola, subota, od 17: Mladost - Drina, Travnik - Borac, Čelik - Zvijezda, Olimpik - Sloboda, od 19: Zrinjski - Radnik, od 20.45: Sarajevo - Velež. Nedjelja od 17: Slavija - Željezničar, od 20: Široki Brijeg - Vitez.