latinica  ћирилица
16/08/2014 |  12:55 | Autor: TANЈUG

Vučić i Čepurin o srpsko - ruskim odnosima

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima u srpsko - ruskim odnosima.
Aleksandar Čepurin i Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar Čepurin i Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, u otvorenom i iskrenom razgovoru premijer Vučić i ambasador Čepurin razmatrali su sva važna pitanja u srpsko-ruskim odnosima.

Dvojica zvaničnika su konstatovala da su odnosi Srbije i Rusije prijateljski i da su to odnosi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Predsjednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru Ruske Federacije da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

Ambasador Čepurin zahvalio je premijeru Vučiću na ogromnim naporima Vlade Republike Srbije na unapređenju srpsko-ruskih veza, mirnog regulisanja ukrajinske krize bez korišćenja sankcionih mera. Potrebno je da se naša saradnja gradi na temelju realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u ocijeni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprijede ne samo političke, već i sveukupne ekonomske odnose, a posebno je moguće jačanje saradnje u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije.