latinica  ћирилица
16/08/2014 |  13:17 | Autor: SRNA

"Dani Srpske u Srbiji" u Beogradu i Novom Sadu

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće održana od 4. do 10. septembra u Beogradu i Novom Sadu, tokom koje će biti predstavljeni privreda, kultura, nauka, umjetnost, i prosvjeta Republike Srpske - rekao je Srni direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Svečano otvaranje će biti u Beogradu u Zadužbini Ilije Kolarca 4.septembra, a 10. septembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu zatvaranje ove manifestacije.

"Očekujemo prisustvo najviših zvaničnika iz Republike Srpske, kao i iz Srbije. Јa bih volio da se okupi i politička, i privredna, i naučna, i kulturna, i sportska elita i Srbije, i Republike Srpske... Radimo na tome, a kada to činite onda moraju da vam se i ostvare zadati ciljevi", naveo je Cicović.

Cicović je podsjetio da je prvo predstavljanje Republike Srpske u Srbiji pod nazivom "Dani Srpske u Srbiji" održano prošle godine i trajalo je četiri dana, dok je za ovogodišnju manifestaciju pripremljeno do sada 12 programa, ali pripreme još traju i još se radi na programima.

"Ove godine imamo i ambiciozniji program i realizujemo ga u više dana, pa očekujemo i više publike. Osim toga, ove godine ćemo imati programe, ne samo u Beogradu, nego i u Novom Sadu, sa željom i ozbiljnom namjerom da svake naredne godine imamo i više programa, i u više mjesta u Srbiji", istakao je Cicović.

On je dodao da Predstavništvo Republike Srpske svakodnevno radi na predstavljanju Srpske u Srbiji kroz sve oblasti, ostvarujući saradnju sa ljudima i institucijama u Srbiji, što je u suštini osnovni zadatak ovog predstavništva.

"Ovu akciju smo pokrenuli u želji da pažnju javnosti u Beogradu i u Srbiji fokusiramo na sedam naših dana, odnosno da te naše programe i projekte grupišemo i da tako ono što Srpska jeste i što bi još mogla da bude postane vidljivije, prisutnije. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti", istakao je Cicović.

On je rekao da se nada uspjehu, jer Predstavništvo radi sa zavičajnim društvima i udruženjima Srpske koja djeluju u Srbiji, privrednim komorama Republike Srpske i Srbije, Turističkom organizacijom Republike Srpske, kulturnim i drugim institucijama iz Republike Srpske, a uz podršku kabineta predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, kao i razumijevanje institucija u Srbiji sa kojima će realizovati ovogodišnji program.

Više detalja o programu "Dana Srpske u Srbiji" biće saopšteno na konferenciji za novinare Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koja će biti održana u Pres-centru Udruženja novinara Srbije u Knez Mihailovoj 6.