latinica  ћирилица
16/08/2014 |  13:36 | Autor: sport.ba

Konte najplaćeniji selektor

Angažovanje Antonija Kontea na mjesto selektora italijanske fudbalske reprezentacije izazvalo je burne reakcije, a jedan od razloga je i visina godišnje plate.

Novi predsjeddnik Fudbalskog saveza Italije, kontraverzni Karlo Tevekio, angažovao je bivšeg Јuventusovog stručnjaka Antonija Kontea koji je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 9,2 miliona evra.

Tako će Konte godišnje zarađivati 4,1 miliona evra i još 500.000 evra u raznim bonusima, čime na listi selektora evropskih reprezentacija na visokom drugom mjestu. Ni njegov prethodnik Ćezare Prandelli, nije bio “siromah“, godišnje je zarađivao tri miliona evra.

Rekorder je, Fabio Kapelo, Konteov bivši trener u Јuventusu. Kao selektor Rusije Kapelo zarađuje 9 miliona evra.

Iza Kontea, na spisku najbolje plaćenih selektora je Englez Roj Hadson, koji je ostao selektor uprkos neuspjehu Gordog Albiona na SP-u u Brazilu. Da uspjeh nema veze s novcem pokazuje i plata njemačkog selektora Јoakima Leva koji ima platu od 2,8 miliona evra godišnje, a donio je “elfu“ naslov svjetskog prvaka.

Novo ime, uz Kontea, je i brazilski selektor Dunga, koji je na tom mjestu naslijedio neuspješnog Luisa Felipea Skolarija. Dunga zarađuje 2,5 miliona evra godišnje. Dali bi Brazilci puno više, samo da se domognu naslova šampiona, ono u čemu nisu uspjeli kod kuće. U Rusiji 2018. će imati novu priliku.

Šesti na listi je Nijemac Јirgen Klinsman koji kao američki selektor zarađuje 1,9 miliona evra, a slijedi Francuz Didie Dešamp koji za vođenje Trikolora prima platu od 1,8 miliona, prenosi Gol.