latinica  ћирилица
16/08/2014 |  21:31 | Autor: RTS

EHF uvrstio Kosovo u kvalifikacije

Reprezentacija Kosova zaigraće u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo muškaraca 2018. godine, bar sudeći po sajtu EHF, prenosi Žurnal.

Evropska rukometna federacija istrčala je pred rudu i već svrstala selekciju južne srpske pokrajine u treći šešir, sa Gruzijom i Kiprom, pred žrijeb zakazan za 22. jul u Beču.

Interesantno da je reprezentacija nepostojeće države Kosovo uopšte uvrštena u takmičenje, s obzirom na to da tek na Kongresu EHF u irskom Dablinu 19. i 20. septembra, po ko zna koji put u posljednjih desetak godina, treba da se raspravlja o prijemu Kosova u punopravno članstvo EHF porodice, kako i stoji u uvodu pomenute vijesti o žrebu na sajtu EHF.


Na pitanje novinara Žurnala kako se desilo da su tu selekciju i zvanično stavili u sistem žrijeba kad rasprava o primanju u članstvo, gdje trenutno imaju status pridruženog člana, tek slijedi, generalni sekretar RSS-a Božidar Đurković je rekao:

"Vidio sam, vidio, ali ništa to još ne znači. Prejudicirali su stvar. Ne može to tako. Pa, ni desetak zemalja članica EHF od 40 nisu priznale Kosovo. Zatražiće prijem u Dablinu na Kongresu kao i mnogo puta do sad za ovih deset godina".