latinica  ћирилица
24/08/2014 |  11:11 | Autor: Agencije

Donjeck: Pogođene bolnica i crkva, nove žrtve

Ukrajinske snage i danas granatiraju Donjeck, a eksplozije se čuju u svim delovima grada, tvrde očevici. Itar-tass prenosi da su poginula tri civila.
Donjeck pod artiljerijskom paljbom - Foto: AP
Donjeck pod artiljerijskom paljbomFoto: AP

Granatiranje je probudilo stanovnike grada jutros oko sedam časova po moskovskom vremenu. Granate su pogodile i bolnicu Kalinina, jednu od najvećih zdravstvenih ustanova u Donjecku.

Јedna privatna kuća je potpuno uništena. Granata je pala direktno na kuću i uništila je u sekundi, ispričala je djevojčica koja je živela u toj kući.

Očevici su ispričali da je poginula četvorogodišnja djevojčica u blizini fabrike makarona, a još jedno dijete je ranjeno.

Tri osobe su poginule, a šest je povrijeđeno kada je tokom večernje službe granata pogodila crkvu u Donjecku. Granata je potpuno uništila crkvu Svetog Јovana Kronštatskog kada su se zidovi obrušili i pali na vjernike koji su se okupili na večernjoj službi.

U međuvremenu, proruske snage su objavile da su samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici danas potpuno su blokirale dio ukrajinskih snaga u šest naselja.