latinica  ћирилица
10/09/2014 |  07:04 | Autor: RTRS

Varežao: Došli smo po titulu

Srbija i Brazil sastaju se u srijedu od 18 časova u Madridu, a bolji iz tog duela igraće za finale sa pobjednikom susreta između Španije i Francuske.

Brazilski košarkaš Anderson Varežao istakao je da je svjestan da njegov tim u četvrtfinalu Mundobasketa u Španiji sa Srbijom čeka težak posao.

"Znamo da nas čeka teška utakmica, Srbija je dobar tim, ali smo se pripremili za ovu utakmicu. Došli smo ovdje da bismo se borili za titulu, znamo šta želimo, a to je da odigramo dobro i pobijedimo Srbiju, vjerujem da ako uradimo dobar posao imamo šansu da ih pobijedimo", rekao je Varežao.

Sa Varežaom se slaže i Marselinjo Uertas, koji je istakao da "orlovi" igraju sve bolje i da očekuje potpuno drugačije utakmice od one u grupnoj fazi, kada su Brazilci slavili sa 81:73.

“Očekujem težu utakmicu od one u grupi, pošto iz utakmice u utakmicu Srbija igra sve bolje. Njihovi važniji igrači su dobili na samopouzdanju, bolje igraju i biće teže, posebno poslije načina na koji su dobili Grčku u osmini finala", istakao je Uertas, "Srbija ima mnogo talentovanih igrača na svakoj poziciji. Tu su Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, ali i dva centra su važna i opasna. I drugi igrači sa klupe daju mnogo energije, posebno u odbrani".