latinica  ћирилица
10/09/2014 |  15:07 | Autor: SRNA

Dodik za partnerstvo vlasti i BORS-a

Borci koji su stvarali Republiku Srpsku trebalo bi da se aktivno uključe u razmatranje najvažnijih pitanja za Srpsku, zaključeno je na današnjem sastanku predsjednika Srpske Milorada Dodika i novoizabranog predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

- Želimo da BORS vidimo ne samo kao organizaciju koja se bavi statusnim pitanjima boračke populacije, nego i kao organizaciju koja će dodatno izgraditi svoj status i koja ima pravo da o bazičnim, najvažnijim pitanjima za Srpsku da svoj stav i izgradi takvu poziciju da je njen stav opšteprihvaćen za sve političke i druge strukture u Republici - rekao je Dodik, naglasivši, da BORS za Srpsku ima suštinski, a ne samo formalni značaj, imajući u vidu sastav ove organizacije.

Dodik je naveo da između BORS-a i vlasti Srpske treba da bude partnerstvo, bez obzira što je riječ o nevladinoj organizaciji, dodavši da je sa novoizabranim predsjednikom BORS-a razgovarao o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji.

Predsjednik Srpske rekao je da su u prethodnom periodu sa dosta pažnje i uvažavanja rješavana pitanja boračke populacije, te da su neka ostala i otvorena, a prvenstveno pitanje zapošljavanja.

- Posljednjih mjeseci širom Srpske provodimo akciju da se prioritet u zapošljavanju da djeci poginulih boraca i to je nešto što želimo ojačati i nastaviti - rekao je Dodik.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić rekao je da je program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije nešto za šta treba odati priznanje vlasti Srpske u proteklom periodu.

- Lično nisam zadovoljan društvenom ulogom boraca, ali to je nešto što je unutrašnja stvar i nešto čime ćemo se više baviti u narednom periodu - rekao je Savčić.