latinica  ћирилица
10/09/2014 |  21:55 | Autor: B92

Đorđević želi Špance u polufinalu

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pohvalio je cijeli tim zbog plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva i istakao da bi volio domaćina u borbi za finale.
Aleksandar Đorđević sa igračima - Foto: blic.rs
Aleksandar Đorđević sa igračimaFoto: blic.rs

"Nema šta da se lažemo, ovo je dobar rezultat, ozbiljna utakmica, odigrana od prvog do posljednjeg trenutka, s velikom koncentracijom igrača, velikom pameću. To je ono što mi daje snagu i elan da i dalje zajedno gradimo nešto, da ostavimo neki otisak ovdje na Svjetskom prvenstvu", rekao je Đorđević.

Srbija je pobijedila Brazil sa 84:56 i tako se plasirala u polufinale takmičenja, u kome će igrati s pobjednikom duela Francuska – Španija, koji se igra kasnije od 22 sata.

"Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali. Košarka je u Srbiji više od sporta, i mi moramo da imamo ovakav odnos prema njoj, prema dresu, utakmicama i prvenstvu. Igračima sve čestitke za srce, za borbenost, za pamet. Timski s velikom partijom (Miloša) Teodosića koji nas je talentom, umijećem i znanjem poveo ka sigurnoj igri, ali su svi ostali dali svoj doprinos", rekao je Đorđević.

On je potom počeo da daje pojedinačne pohvale, a u jednom trenutku je rekao: "Sve bih ih pohvalio, sve ih volim, mogu ovako do sutra".

Srbija će u četvrtak samo jednom trenirati, a u petak igra polufinale.

"Već razmišljamo o sljedećim protivnicima, ko god to da bude treba da na najbolji način priđemo sljedećoj utakmici: bez straha. Јa sam u Granadi rekao svima da ćemo ponovo igrati protiv Španije. Volio bih njih jer da bi postao najbolji, moraš da pobijediš najbolje. Niko to ne zna da li ćemo uspjeti, ali niko nam ne brani da damo sve od sebe da to probamo", zaključio je Đorđević.